|  |   | Шырдан (Отварная колбаса) |   |  |       Мясо нарезают кусочками по 30-40 г, добавляют подсушенную овсяную крупу, нарезанный дольками лук, перец, соль, лавр, воду и массу тщательно перемешивают. Подготовленный желудок начиняют фаршем, края соединяют и туго зашивают ниткой, придавая изделию форму каравая. Изделия натирают солью и кладут в неглубокую посуду с плотной крышкой. Затем шырдан запекают 1,5-2 часа почти до готовности, остужают и вторично ставят в жарочный шкаф при невысокой температуре, чтобы постепенно высушить колбасу и одновременно довести до готовности, остужают и вторично ставят в жарочный шкаф при невысокой температуре, чтобы постепенно высушить колбасу и одновременно довести до готовности.       Дивіться також в розділі  Марійська кухня  Всі статті розділу Марійська кухня » | » | Желудок 240, говядина 1000 или свинина 800, или баранина 900, лук репчатый 100, или чеснок 15, крупа овсяная 110, вода 180- 200, перец, лавр, соль. |   | » | Мука пшеничная 70, яйцо 1/6 шт., свинина 50, говядина 50, лук репчатый 15, масло сливочное 10, перец, соль. |   | » | Говядина 135 или свинина полужирная 115, рис сухой 10, яйцо 1/4 шт., масло сливочное 10, сыр 5, молоко 30, соль. |   | » | Ноги, голова, обрезь 100, вода 250, лук репчатый 5, крупа пшеничная или ячневая 5, лавр, перец, соль. |  |  |   | » | Шолтымо стерлядь (Салат из стерляди) |   | » | Турисмо торык вуд (Напиток творожный) |   | » | Сукыр кинде (Кондитерское изделие) |   | » | Серетан шур (Щи из зелени) |   | » | Нужымо паренге пельмень (Пельмени картофельные) |   | » | Ношмо кинде (Хлеб конопляный) |   Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Устя | Кушпела Опанас Терентійович (1908) 1908 р., українець. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Помер від ран 00.10.44. Похов. м. Дніпропетровськ. | 
  З історії Бершаді  Характерною є історія заводу металовиробів, у якій немов відбито шлях розвитку економіки міста. Перед революцією в заштатному містечку існувало понад двісті дрібних майстерень, продукція яких реалізовувалась через подібні ж дрібні крамнички. В радянський час ремісники об'єдналися в артілі, які в роки семирічки переросли в сучасний завод металовиробів. У 1971 році асортимент підприємства... Читати далі »    Головні новини Бершадщини    
 
 
 |  |  Останні новини   Оголошення 30.08.18Оголошення
    07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь... Амброзія полинолиста: небезпечний бур’ян! 17.06.18Цікаво
    Амброзія полинолиста – однорічна яра рослина, що схожа на коноплю, за розміром і формою нагадує полин гіркий (звідки і назва – полинолиста). За сприятливих умов стебло рослини досягає висоти 22,5... Дякуємо за співпрацю! 16.06.18Нам пишуть
    Сьогодні економічно складний час для всієї країни та для кожного господарника і підприємця зокрема, не виняток і ПрАТ «Птахокомбінат «Бершадсь кий». Але, за свою майже сорокарічну історію, ми... Лебедина вірність 16.06.18Нам пишуть
    Кожна людина має свій характер, уподобання, пріоритети у виборі прикладу для наслідування. Я давно обрав найближчих і найрідніших для мене людей – моїх батька та матір. Так склалося не тому, що... Мій край – моя історія жива 16.06.18Нам пишуть
    Даруйте любов! А як її дарувати, якщо не словами в книжках? Дуже просто: презентувати в бібліотеку, де юні читачі із захопленням гортають сторінки творів своїх земляків. Під час проведення... |  
  Користувачі OnLine:   |