Найбільша частка реалізованої продукції - це напої, м'ясні та молочні продукти, тютюнові вироби, хліб і хлібобулочні вироби, жири.
Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, що ми щодня оцінюємо і цінуємо.
Дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Україні близька до дати, проголошеного у 1979 році Всесвітнього дня продовольства, що відзначається 16 жовтня. У 1995 році 16 число випадає на 3-й понеділок жовтня. У той же час, День працівників радянської харчової промисловості з 1966 року святкувався в третю неділю жовтня. Мабуть, при призначенні дати свята була врахована стара традиція вшановування професіоналів у вихідні дні і нове для України устремління у світове співтовариство