Fridge magnet wooden gears

Розвиток і піднесення села

В с. Джулинці в період 1959-1967 рр. було побудовано: В 1961 році розпочато будівництво свинокомплексу. За 6 років було побудовано 5 свинарників, водонапірну башту. В кінці 1966 року закінчено будівництво кормоцеху, але в експлуатацію здано тільки в березні 1967 року. В 1965 році закінчено будівництво будинку культури в с. Берізки - Бершадські. В 1965 році закінчено будівництво поточної лінії ( кукурудзяний завод). Будівництво цієї лінії розпочато та закінчено по ініціативі директора хлібоприймального пункту Гринцвай Юхима Наумовича. В 1966 році закінчено перебудову та реконструкцію типової майстерні в Джулинському відділенні сільгосптехніки. В цьому ж році закінчено будівництво котельні, мебельного та комісійного магазинів ( голова сільпо Гондарук Василь Іванович).

1967 рік: 10 лютого 1967 року на зборах колгоспників обрано головою колгоспу Шеремету Михайла Сидоровича ( 1919 року народження). Весною 1967 році було посаджено 650 штук ялинок і 1000 штук горіхів. З червня в с. Шляхова приїжджав 1-й секретар ЦККПУ Шелест Петро Юхимович, який побував і в Джулинці проїздом.З квітня було заново відокремлено маслозавод в самостійне підприємство, де директором був призначений Чепкий Максим Анісімович.

В вересні закінчено будівництво шосейної дороги 2.5 км. В селі Берізки - Бершадські, яка притягнута від центральної шосейної дороги Джулинка Бершадь через село Берізки-Бершадські до приміщень тваринницьких ферм.

В жовтні в центрі села збудовано пам’ятник Григорію Івановичу Котовському, будівництво проводилось за кошти колгоспу, що становить 4637 руб. Відкриття пам’ятника було 5 листопада, де відбувся багатолюдний мітинг. Пам’ятник був виготовлений одеською майстернею.
В жовтні за кошти сільської ради побудовано 4 меморіальних дошки загиблим воїнам в роки Великої Вітчизняної війни, з яких 2 меморіальних дошки в с. Джулинка і 2 - в с. Берізках -Бершадських.

4 листопада було відкрито 2-х поверхова поліклініка довжиною 20 метрів і шириною 9 метрів і введено експлуатацію, розміщено 14 кабінетів. Головний лікар дільничної лікарні був Рейфмак Михайло Михайлович. В кінці жовтня по особисті ініціативі голови колгоспу ім. Котовського Шеремети М. С. в центрі села побудовано вуличне освітлення, де поставлено 50 цементних стовпів.

1968 рік: Розпочато будівництво будинку побуту в с. Берізки - Бершадські. Колгосп імені Котовського зібрав зернових 63153 центнера. Грошовий дохід колгосп складає 2420112 крб.

1969 рік: З весни розпочато будівництво будинку культури в с. Джулинка на 600 місць, де був раніше стадіон села. Продовжується будівництво будинку побуту в селі Берізках - Бершадських. Грошовий дохід складає 3640997 крб.

1970 рік: З 1 січня 1970 року знову об'єднано Джулинський маслозавод з Бершадським - директор Юзько М. у Джулинці Муратова Антоніна Прокопівна. В квітні закінчено будівництво будинку побуту в с. Берізках - Бершадських, в якому розміщено баню на 20 чоловік, медпункт із 3-х кімнат, майстерня індивідуального пошиву одежі, сільська бібліотека, контора бригади № 3. Закінчено і введено в експлуатацію столову на 80 місць, прорабом будівництва був Бречко Григорій Романович . Закінчено будівництво шосейної дороги - прораб Паламарчук Петро Степанович.

В листопаді розпочато будівництво комбікормового заводу будує Фаркан Олег Григорович.В другій половині року в с. Берізках - Бершадських розпочато будівництво 8 річної школи на 350 місць.
У вересні директором хлібоприймального пункту став Корнійчук Василь Никифович .Січень - проведено перепис населення: по Джулинці - 5180 чол., по Берізках - Бершадських - 1548 чол.Колгосп виростив: по 40.5 ц. зернових в т. ч. кукурудзи по 77 ц.. цукрових буряків по 371 центнерів , грошовий дохід колгосп складає - 1279,700 крб.

1971рік: В другій половині року було розпочато будівництво аптеки поруч зі старою аптекою, завідуючий - Бородачик Іван Павлович.
Розпочато будівництво терапевтичного відділення на території Джулинської дільничної лікарні.

1972 рік: Закінчено і введено в експлуатацію комбікормовий завод, баню па 20 місць. Розпочато будівництво автостанції в центрі села.
25 грудня 1972 року закінчено будівництво будинку культури.

1973 рік: Закінчено будівництво станції, дитячого садка 2-х поверхове приміщення па 140 місць в с. Берізках - Бершадських.В другій половині року розпочалось будівництво середньої школи З-х поверхового приміщення . В серпні – 2-х поверхового приміщення сільської ради. Закінчено монтаж і встановлено апаратуру А ТС на 300 номерів в приміщенні бувшого птахокомбінату

1974 рік: Закінчено і введено в експлуатацію приміщення контори. У вересні відкрито музичну школу, в якій вже навчається 50 дітей, директор – шпаркий Григорій Макарович. В серпні розпочата реконструкцію Братської могили загиблим воїнам в с. Джулинка, де заплановано на протязі року спорудити Меморіальний комплекс загиблим воїнам в період Великої Вітчизняної війни, які звільняли Джулинку. На посаду директора допоміжної школи у вересні призначено – Миронка Іванна Лукича .

1975 рік: 1 вересня закінчено будівництво середньої школи на 760 учнівських місць директор – Ткачук Петро Олексійович . Також закінчено 8 річну школу в с. Берізки – Бершадські на 520 учнівських місць, директор – Андріяш Іван Дмитрович . Закінчено повністю 2-х поверхове приміщення сільської ради і 7 травня сільська рада перейшла в нове приміщення, також пошта, телеграф і ощадбанк. В квітні тимчасово був поставлений пам'ятний знак на честь визволення с. Джулинка. 5 травня закінчено будівництво і відкрито Меморіальний комплекс загиблим воїнам. В травні розібрано стару вузьку колію залізничної дороги і почалась підготовка до будівництва широкої колії.

1976 рік: В грудні закінчено будівництво широкої колії залізничної дороги. В зв'язку з виходом на пенсію сільського голови Кривенького Я., в вересні головою обрано - Зеленюк Тамару Володимирівну, яка працювала на цій посаді до 1980 року, раніше працювала медсестрою в дільничній лікарні с. Джулинка

1977 рік: Продовжувалось будівництво 8 квартирного житлового будинку, асфальтної дороги.

1978 рік: Колгосп імені Котовського розпочав будівництво дитячого садка на 280 дитячих місць. Проведено реконструкцію і ремонт кінотеатру в будинку культури , де раніше була церква. Закінчено будівництво залізничної дороги і відкрито склад по продажі вугілля, зав. складом - Гондарук Василь Іванович

1979 рік: Продовжувалось будівництво дитячого комплексу та асфальтної дороги с. Джулинки.

В 1982 році колгосп імені Котовського, головою якого був Шеремета Михайло Сидорович, зібрав на кожному гектарові посіву по 32,6 центнерів зернових.

В 1984 році на території Джулинської сільської ради було розташовано: відділення „Сільгосптехніки", міжколгоспний комбікормовий завод, перевалочний пункт заготконтори, залізнична станція, хлібоприймальний пункт, маслоцех молочно - консервного комбінату, сільське споживче товариство, дільнична лікарня, відділення зв'язку, чотири школи, в тому числі одна середня.

На території сільської ради 2290 дворів. До складу колгоспу імені Котовського входило 1568 дворів, в них працездатного населення 1584 особи. Середньорічна кількість працюючих - 1472 особи.В колгоспі імені Котовського 6423 гектари сільськогосподарських угідь, в тому числі рільної землі - 6116 гектарів. В структурі посівних площ зернові культури займають 53 проценти, технічні - 21, кормові - 25, 3 процента під садами зайнято 124, а під городиною - 65 гектарів. Щорічно колгосп імені Котовського утримував в середньому 3146 голів ВРХ, в тому числі 1026 корів. Свиней на комплексі - 12600 голів. Крім того було 800 овець, 2200 голів птиці.

В цьому ж році був введений в експлуатацію дитячий садок „Веселка", завідуючою якого стала Буркан Віра Миколаївна, яка працювала до 1994 року.


Цікаві фото
3 фото   
<b>Свята вода очищує і виганяє нечисть</b><br />Його ще називають Йордан та Богоявлення. З ним пов'язують хрещення Ісуса Христа в ріці Йордані. Традиційно в цей день...
4 фото   
<b>Дяківка на межі трьох областей</b><br />Це село за графіком відвідала робоча група у складі начальників відділів та структурних підрозділів РДА, яку очолював...
14 фото   
<b>Народні умільці</b><br />
6 фото   
<b>Як святкувала Бершадь</b><br />Неабиякий патріотизм проявляють бершадці тим, що відзначають День незалежності України чи не найбільш масштабно...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Джулинка
Морус Яків Степанович (1902) 1902 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 01.08.44.

З історії Бершаді
Проте дальший розвиток певною мірою гальмувався невеликими розмірами господарства. Щоб краще організувати працю, повніше використати техніку й кадри, в 1950 році бершадські колгоспи ім. Ворошилова, ім. Будьонного, «П'ятирічка за 4 роки» об'єдналися в одне господарство — ім. Будьонного. Згодом до новоствореного господарства приєднався колгосп с. Бирлівки. Новий колгосп назвали ім. Леніна. Читати далі »



Новини села Джулинка всі новини...»
Може бути цікаво

Розвиток і піднесення села - Сторінка села Джулинка. Новини села Джулинки, фото. Все про Джулинку - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення