Fridge magnet wooden gears

Новини

 ЗА ЗАБРУДНЕННЯ – СТОКРАТНІ ШТРАФИ

ЗА ЗАБРУДНЕННЯ – СТОКРАТНІ ШТРАФИ

17 Липня 2006, 22:07 / Актуально

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення збільшити в середньому від 10 до 100 разів штрафи за забруднення навколишнього середовища. Про це, посилаючись на рішення уряду, повідомив журналістам міністр охорони навколишнього середовища Павло Ігнатенко. Як повідомляв УНІАН, проект про підвищення в 10-100 разів штрафних санкцій за забруднення навколишнього середовища був ініційований Міністерством...

 В НАШІМ КРАЇ ТЕЧЕ РІЧКА...

В НАШІМ КРАЇ ТЕЧЕ РІЧКА...

17 Липня 2006, 22:07 / Актуально / Бершадь / Ставки

Південному Бугу, малим річкам, озерам – чисті береги! Вода – незвичайна, дивовижна за своїми фізичними і хімічними властивостями речовина, завдяки якій існує життя на Землі. Саме тому ставитися до неї потрібно шанобливо. Варто не забувати, що Україна разом з Грецією і Португалією за рівнем запасів власних водних ресурсів вважається найменш забезпеченою у Європі. Ця обставина ще більше спонукає... читати далі ...»


 Є У ПОЛІ КРИНИЦЯ – СПРОБУЙ НАПИТЬСЯ

Є У ПОЛІ КРИНИЦЯ – СПРОБУЙ НАПИТЬСЯ

17 Липня 2006, 22:06 / Актуально / Кидрасівка / Осіївка

Прочитавши якось у районці матеріал, приурочений до Дня пам'яток історії та культури, задумався: такі пам'ятки, варті уваги та захисту, є і в нас. Як тільки вдасться дожити до 2009 р., обов'язково буду рекомендувати місцевій владі відзначати, наприклад, на Івана Купала 100-річчя криниці, яка неподалік лісу на роздоріжжі, на півдорозі з Кидрасівки до Осіївки. Чому б не розповісти молоді обох сіл... читати далі ...»

 ЯКІСТЬ ВОДИ ПОГІРШУЄТЬСЯ

ЯКІСТЬ ВОДИ ПОГІРШУЄТЬСЯ


Сільське населення користується питною водою, в основному, з шахтних криниць, яких в районі 820 шт. (це криниці громадського користування). Якість колодязної води з року в рік погіршується. Так, якщо в 2003 р. відсоток негативних проб колодязної води був 10,9, в 2004-му – 12,7, то в 2005-му – 15,1. За перше півріччя 2006 р. санслужбою відібрано на бактеріологічне та хімічне дослідження 109... читати далі ...»

 ЛИЦАРІ ЛІСУ

ЛИЦАРІ ЛІСУ

17 Липня 2006, 22:04 / Відгуки

Безцінним скарбом Бершадщини є лісники, лісокультурниці, вальники лісу – словом, ті, хто садить і плекає зелене диво планети. Школярі-сумівчани чи не найбільше пов'язані з людьми цієї професії, бо на базі Сумівської ЗОШ І-ІІІ ступенів вже понад 30 років діє шкільне лісництво, за яким закріплено 425 га лісу. Юні природолюби допомагають старшим садити, доглядати саджанці, збирають насіння дерев,... читати далі ...»

 ВІД ЕКОЛОГІЇ ДОВКІЛЛЯ – ДО ЕКОЛОГІЇ ДУШІ

ВІД ЕКОЛОГІЇ ДОВКІЛЛЯ – ДО ЕКОЛОГІЇ ДУШІ

17 Липня 2006, 22:02 / Актуально

Сьогодні людині необхідно змінити погляд на саму себе, на природу, на все, що вона робить. Цей шлях повинен бути гармонійним, і всі дії на ньому мають відбуватися в дусі добра і краси. Уже нікого не треба переконувати, що екологічна культура має стати необхідною складовою виховання і мірилом практичних дій кожного у сфері природокористування. У "Концепції екологічної освіти України" сказано:... читати далі ...»

 БІЛИЙ АМУР

БІЛИЙ АМУР

7 Липня 2006, 19:38 / Актуально

Ця риба характеризується високими смаковими якостями. Швидко росте, сягаючи солідних розмірів (довжина тіла – до 120 сантиметрів, вага – до 20-30 кілограмів). Поїдає винятково вищу водяну рослинність – за добу 1-2 кілограми на кілограм живої ваги. Період активності – з травня по жовтень. Для ловлення використовують зав'язь огірків, молоді стебла кукурудзи, листя алое – без колючок, нитчасті...

 ТУШКОВАНА В ГОРЩИКУ

ТУШКОВАНА В ГОРЩИКУ

7 Липня 2006, 19:37 / Вдома

1 кг рибного філе, 1/2 склянки борошна, 1 склянка сметани, 1 склянка бульйону, 7-8 картоплин, 3-4 цибулини, 1/3 склянки олії, 4-5 варених білих грибів, 50 г топленого масла, 1 головка часнику, зелень петрушки, кріп, сіль, перець за смаком. Рибу розрізати на куски, посолити, обваляти в борошні, підсмажити на олії. Цибулю порізати, обсмажити на топленому маслі з грибами. Картоплю почистити,...

 КОТЛЕТИ

КОТЛЕТИ

7 Липня 2006, 19:37 / Вдома

1 кг рибного філе, 200 г пшеничного хліба, 1 склянка молока, 6 цибулин, 6 зубчиків часнику, 2 яйця, 1/2 склянки олії. Філе риби нарізати кусочками, додати до нього пшеничний хліб, замочити в молоці. Цибулю підсмажити на олії. Рибу з хлібом та цибулею двічі пропустити через м'ясорубку. Одержану масу заправити сіллю, перцем, тертим часником, додати сирі яйця, добре вимішати, а тоді збити. З...

 РИБА ПО-ТУРИСТСЬКИ

РИБА ПО-ТУРИСТСЬКИ

7 Липня 2006, 19:36 / Вдома

Почищені, випотрошені рибини або кільця великих тушок натирають сіллю і настромлюють на обчищені від кори тонкі дерев'яні прути або дротини. Рожни поміщають над натопленим вогнищем і запікають при постійному обертанні до утворення коричневої кірочки. Далі залишається повертати прут навколо своєї осі, підставляючи рибини до тліючих жарин то черевцем, то спинкою, то боком так, щоб тушка...

Сторінки:
1335 1334 1333 1332 1331 1330 1329 1328 1327 1326 1325



Останні новини
Може бути цікаво

www.bershad.ua - Новини міста Бершадь та району від газети "Бершадський край". Останні новини з Бершаді про район та Бершадь
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники