Порівняно з відповідним періодом 2007 року загальний обсяг виробництва м’яса тут зріс на 4%, в тому числі бройлерів – на 17%.
Середньодобовий приріст ВРХ становить 368 грамів, що більше відповідного періоду 2007 року на 1%, проте менше середньообласного рівня на 22%.
Виробництво молока склало 6388 тонн, що менше відповідного періоду минулого року на 27%. Спад загальних обсягів молока зумовлений не тільки зменшенням поголів’я корів, а й зниженням їх продуктивності. Так, середній надій молока від однієї корови зменшився на 92 кг і становив 1995 кг (при середньому показнику по області 2938 кг).
Серед районів області Бершадський, за обсягами виробництва м’яса, зайняв перше місце, молока – сьоме.
Для утримання худоби станом на 1 листопада 2008 року в районі було в наявності кормів усіх видів – 25,1 тис. тонн кормових одиниць, що у 2,4 раза більше, ніж торік. У розрахунку на одну умовну голову припадало по 10,3 проти 3,3 центнера кормо одиниць станом на 1 листопада попереднього року.
Світлана РИБАЛКО, заступник начальника ГУС у Вінницькій області.