Fridge magnet wooden gears

Серединки рідний дивоцвіт

  • Подобається0Не подобається
  • 27 Серпня 2016, 09:00

Фото Руслана Храновського.

Цьогоріч святкування ювілею Незалежності, як завжди, було поєднане у Серединці і з обжинками, і з традиційним Днем села, і вшануванням пам’яті славного талановитого земляка Василя Думанського. Започаткована традиція ще у середині 90-их років. І без такого Спаса вже не можна уявити собі це благословенне село. Щороку свято збирає не тільки майже всіх жителів Серединки, а й зустрічає почесних гостей.

Минулої п’ятниці сюди приїхали голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака зі своїм заступником Сергієм Пересуньком, а також уродженці села, які проживають в інших місцях. Не обминули подію і журналісти.

Керівники району, гості ознайомилися з виробничим потенціалом, здобутками ТОВ «Прогрес» у нинішньому році. А вони досить вагомі – озима пшениця видала по 60 центнерів з кожного гектара, ярий ячмінь – по 42,7, ріпак – по 30,2. Успіхи в господарюванні дали можливість купувати нову техніку (у цьому році розжилися на новий комбайн «New Holland », трактор «Беларус», грунтообробні агрегати). І, звичайно, немало коштів виділяє товариство на розвиток соціальної сфери. Так, значна увага приділяється ремонту та облаштуванню доріг по селу, понад 40 тис. грн. виділено на установку металопластикових вікон у приміщенні школи, незабаром виділять ще 50 тисяч, вікна замінять повністю. А ще ж школа отримала від товариства чотири плазмових телевізори та багато іншого.

Цього ж дня іменинниками почувалися юні любителі спорту – на облаштування майданчика біля школи товариство виділило 50 тисяч гривень. Футболісти провели турнір, переможців було відзначено кубком, учасники також одержали м’ячі, які їм вручили почесні гості.

Аби не втомлювати читачів цифрами, назву ще декілька, які прозвучали у виступі директора ТОВ Олександра Кавуна вже безпосередньо на святі в будинку культури: нинішнього року орендна плата на один пай склала в грошовому еквіваленті 8800 гривень (після обов’язкових відрахувань сума до виплати – 7084 гривні). А якщо пайовик захоче взяти плату натурою, то йому належить 800 кг пшениці, 600 кг ячменю, 500 кг кукурудзи, 100 кг соняшнику, 50 кг цукру.

...Після традиційного покладання господарями і гостями квітів до меморіалу Слави, могил Федора Кавуна, Василя Думанського, Максима Корнійчука у сільському будинку культури відбулися урочистості, на яких присутніх привітали Іван Стефанцов, Михайло Бурлака, Сергій Пересунько, Олександр Кавун, сільський голова Микола Хараїм. До щирих віншувань приєдналися й заслужені журналісти України Петро Маніленко, Федір Шевчук, уродженець Джулинки, поет Віктор Цимбал та інші.

На святі були вшановані кращі виробничники товариства, не обійдені увагою і молоді матері, які народили дітей у цьому році.

Цього дня у Серединці завершувався районний фестиваль-огляд мистецьких колективів і майстрів народної творчості «Рідна Україно, в піснях до тебе лину», приурочений 25-ій річниці Незалежності. Тож усі того дня змогли ознайомитися з роботами майстрів народної творчості села, а згодом також із великим задоволенням переглянули виступи учасників сільської художньої самодіяльності та колективу районного будинку культури.

Цього року звання почесного громадянина Серединки було присуджено П.В. Маніленку, який чимало зробив і робить для популяризації творчості В. Думанського, досягнень Серединки.

Нас святі у Серединці було чимало приємних сюрпризів, особливо для дітей, які могли поласувати смаколиками, медом, і звичайно ж, кавунами, без яких і свято не свято.

Наш кор. 

Серединка, середина, серцевина,

Мрій невтримних рідний дивосвіт,

Василя безмежна Батьківщина,

І душі перерваний політ.

Рвались в небо тополині вежі

І журавки Василевих мрій,

Він не виїздив за рідні межі,

Тут знайшов спочинок вічний свій.

Та душа нетлінна і крилата,

Сповнена любов'ю і добром,

Всесвітом була батьківська хата,

Німбом над замріяним чолом.

В рідній хаті, часто – наодинці,

В болі й корчах неслухняних рук,

Він співав осанну Серединці,

І ніхто не бачив його мук.

Звищившись над горем і судьбою,

Він хвороби прикрощі зборов.

Повний вщерть стосяйною любов'ю,

Всім і всюди дарував любов.

Серединка, середина, серцевина,

Серце світу в серці Василя,

Тут Думанських роду пуповина,

Благодатна і свята земля.

Віктор ЦИМБАЛ, Вінниця-Джулинка.


Дивіться також в розділі  Заходи
» 16.06.2018 Підбито підсумки конкурсу малюнків на тему «Книга у моєму житті», який тривав у травні 2018 р. під час місячника краєзнавчої книги.
» 16.06.2018 Гарною традицією в нас стали свята-зустрічі однокласників, які ми проводимо через кожних п’ять років. Нещодавно зустрілися випускники двох класів, які закінчили школу в 1983-му, тобто тридцять п’ять років тому.
» 16.06.2018 На базі ДНЗ «Малятко» м. Бершаді відбувся районний фестиваль-конкурс «Колискова пісня». До участі у ньому були запрошені працівники дошкільної освіти, батьки, бабусі та дідусі, інші особи (старші 18 років), причетні до виховання дітей дошкільного...
» 16.06.2018 відбувся в останній день травня. Усім вихованцям, які закінчили цей заклад, вручено свідоцтва про одержання початкової спеціалізованої мистецької освіти. На урочистостях були присутні батьки, рідні випускників.
» 16.06.2018 Свято у «Барвінку»
» 15.06.2018 Із джерел рідної землі
» 15.06.2018 Мовний літній табір «щаслива англійська»
» 15.06.2018 Таланти бершадщини отримали грошові премії
» 15.06.2018 Підтримка і любов
» 15.06.2018 Країна починається з дитинства
Всі статті розділу Заходи »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Тирлівка, Кавкули – і про них не забули</b><br />Черговий «День районної ради» її голова М.Г. Бурлака провів у Тирлівській територіальній громаді разом з депутатами...
3 фото   
<b>Паньковецький Сергій – призер чемпіонату України</b><br />Учень Бершадської школи №1 Паньковецький Сергій в черговий раз показавши відмінні результати на республіканських...
3 фото   
<b>З Вінниці – по Європі</b><br />Переконався на собі, що подорож справді захоплює, бо побачене на власні очі не йде в ніяке порівняння з побаченим на...
8 фото   
<b>День захисту дітей у Бершаді</b><br />На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей,...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бершадь
Янчук Мефодій Федорович (1912) 1912 р., українець, робітник. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.09.41.

З історії Бершаді
Прикрасилась новими спорудами центральна площа, де височить будинок райкому КП України та районної Ради депутатів трудящих. Окрасою площі є чудовий пам'ятник вождеві трудящих В. І. Леніну. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Серединки рідний дивоцвіт - Заходи культури на Бершадщині - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення