Fridge magnet wooden gears

Триває послідовна і системна робота

  • Подобається0Не подобається
  • 21 Жовтня 2013, 09:00

11 жовтня про роботу по соціально-економічному розвитку району за 9 місяців звітував в облдержадміністрації голова Бершадської РДА Михайло БУРЛАКА. «У Бершадському районі триває послідовна та системна робота з реалізації державних програм, соціальних ініціатив Президента України, завдань та доручень голови облдержадміністрації, районної програми соціально-економічного розвитку», – розпочав свій звіт голова РДА і перейшов до інформації про ситуацію в аграрній галузі.

Нині підприємства аграрної галузі здійснюють збирання зернових і технічних культур.

Зібрано урожай (станом на 11.10.2013 – ред.) з площі 42,2 тис. га – це 78% від запланованого. Намолочено 210 тис. тонн при врожайності 50 ц/га.

Прогнозовані обсяги виробництва в рослинництві – 301 тис. тонн, що більше, ніж торік, на 130 тис. тонн або на 77%. Належним чином проходить посів озимих культур.

За сприятливих погодних умов сільськогосподарські підприємства району планують завершити осінній комплекс робіт до 25 жовтня. Чисельність великої рогатої худоби в районі цього року зросла на 284 голови (в тому числі корів на 79). За 9 місяців року вироблено 7 тис. 500 тонн молока, це на 16% більше до минулого року. Надій від корови збільшився на 425 кг. Вироблено 12 тис. тонн м’яса, приріст – 17%. Подальшому збільшенню поголів’я ВРХ сприятиме реконструкція тваринницьких ферм у Баланівці та Осіївці. В аграрній галузі району завершено реалізацію важливих інвестиційних проектів: побудовано елеватор у Джулинці, проведено реконструкцію свиноферми в Поташні. Триває реконструкція Бершадського відгодівельного свинокомплексу (до кінця року заплановано введення комплексу в дію).

У 2013 році створено 14 молокоприймальних пунктів.

Всього діє 42 молокопункти і 16 холодильних установок. За укладеними соціальними угодами громади отримали коштів, послуг і матеріальних цінностей на суму 2 млн.795 тис. грн. Перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк, коментуючи звіт, зауважила, що виплати за соціальними угодами в Бершадському районі нижчі за середні по області.

У звітному періоді активно проводились ремонтні роботи в усіх медичних закладах первинного рівня. З початку року покращено матеріальнотехнічну базу 16 амбулаторій та 25 ФАПів на загальну суму 1 млн. 286 тис. грн. З них 670 тис. грн. – бюджетні кошти і 615 тис. – спонсорські та кошти соціальних угод. У третьому кварталі було завершено ремонт та облаштування 7 амбулаторій і 10 ФАПів. Відремонтовані амбулаторії та ФАПи отримали нове обладнання. Районна влада передала первинній медицині чотири автомобілі, що недостатньо ефективно використовувались окремими районними установами. Відповідно до програми «Місцеві стимули» у 2013 році коштами районного бюджету (62 тис.
грн.) профінансовано навчання чотирьох осіб у медуніверситеті. У Бершадській центральній районній лікарні проведено ремонт неврологічного, терапевтичного, протитуберкульозного, інфекційно го і стоматологічного відділень та окремі приміщення інших підрозділів. У районі завершено формування мережі пунктів тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги.

Вони розміщені в Усті, Шляховій, Маньківці та Михайлівці. Приміщення станції швидкої допомоги капітально відремонтовано, відділення забезпечені медикаментами та пально-мастильними матеріалами.

У галузі освіти в районі теж зроблено чимало. У цьому році у дошкільні навчальні заклади вкладено 1 млн. 683 тис. грн., з яких 824 тис. – бюджетні кошти, а 860 тис. – спонсорські. У шкільній галузі освоєно 1 млн. 900 тис. грн., з яких 1 млн.740 тис. грн.

– з позабюджетних джерел та 190 тис. грн. – бюджетні. На 1 бюджетну гривню залучено 9 гривень з інших джерел. Діти п'ятирічного віку охоплені навчанням стовідсотково. Розроблено єдине меню для всіх ДНЗ району, норми харчування виконуються на 100%.

Проведено ряд ремонтів приміщень дошкільних навчальних закладів. Розпочато створення центру реабілітації дітей-інвалідів. Отримані у цьому році за сприяння голови ОДА Івана Мовчана два шкільних автобуси дали можливість стовідсотково забезпечити підвіз учнів. Всі 40 шкіл облаштовані внутрішніми вбиральнями. Поступово вирішується питання винесення шкільних котелень з підвальних приміщень. Всі школи і ДНЗ забезпечені дровами та вугіллям на опалювальний сезон.

За програмою «Доступне житло» в районі споруджується 8-квартирний будинок.

Визначається земельна ділянка для будівництва в 2014 році другого будинку за цією програмою. Проведено повну інвентаризацію об’єктів комунальної власності, що не використовуються, для можливої їх реконструкції під житло. Постійно проводиться робота з покращення стану благоустрою населених пунктів. Значна увага в районі приділяється стану полігонів для твердих побутових відходів. З початку року на благоустрій міського сміттєзвалища затрачено 198 тис. грн. Під постійним контролем районної влади й питання благоустрою міста Бершадь, особливо його центральної частини. На ілюстраціях було видно, як змінився вигляд вулиць міста.

Крім того, після проведених робіт місто стало більш зручним та безпечним для учасників дорожнього руху. З початку року прокладено 18 км мереж вуличного освітлення, на що виділено 187,5 тис. грн., з яких 82 тис. – спонсорські.

Особливу увагу доповідач приділив темі розвитку підприємництва, яке займає значне місце в економіці району. Сьогодні в районі діє 3422 суб'єкти малого та середнього бізнесу. Ними з початку року створено 273 нових робочих місця. Частка малого підприємництва у місцевому бюджеті становить 28% від загальних надходжень. У звітному періоді в результаті проведених 75 рейдів виявлено 32 наймані працівники без оформлення трудових відносин. 20 робочих місць уже легалізовано. Матеріали стосовно 9 суб’єктів підприємницької діяльності передані до правоохоронних органів.

Розмір середньомісячної заробітної плати за січень-серпень 2013 року становив 2277 грн., що на 19 % більше у порівнянні з минулим роком, але директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко зауважив, що для такого потужного району, як Бершадський, цей показник занизький. У районі відсутня заборгованість із виплати заробітної плати.

У звітному періоді на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури використано 1 млн. 300 тис. грн.

Начальник профільного управління Марія Скрипник побажала керівництву району не уповільнювати темпів роботи, щоб умови в закладах культури були такими ж зразковими, як досягнення колективів. Станом на 1 жовтня завершено внутрішні роботи по ремонту центру з надання адміністративних послуг. Роботи проводились за рахунок спонсорських та благодійних коштів (майже 100 тис. грн.). Завершуючи звіт, Михайло Бурлака пообіцяв врахувати всі критичні зауваження і надалі мобілізувати всі ресурси на виконання поставлених завдань.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Сергій РУДЧЕНКО: «Коровай буде вагомим»</b><br />ці липневі дні лани Бершадської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» особливо привабливі, дихають щедрістю тепла і...
5 фото   
<b>З надією на дощ</b><br />Людно було днями біля відомого на території Бирлівської територіальної громади Бурлакового джерела. З надією на...
3 фото   
<b>Тиждень права у Баланівській школі</b><br />Відкриття тижня права у школі розпочалося загальношкільною лінійкою, на якій учні ознайомилися із поставленими...
7 фото   
<b>Вінниччина очима редактора. Тур п`ятий</b><br />В останній день червня на щедрій Бершадській землі відбувся п'ятий тур обласної акції &ndash; творчого конкурсу...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Джулинка
Мороз Платон Ілліч (1901) 1901 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 26.01.41.

З історії Бершаді
Прославив земляків подвигом П. І. Миколаєнко. В одному з жорстоких боїв він, командир роти 134-го танкового полку, особисто знищив кілька танків противника, забезпечивши виконання бойового завдання. За цей подвиг йому присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Його ім'ям названо одну з вулиць. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Триває послідовна і системна робота - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення