Fridge magnet wooden gears

Як прокуратура працювала в 2017-му?

  • Подобається0Не подобається
  • 28 Січня 2018, 09:00

Згідно з вимогами Закону України «Про прокуратуру» інформую жителів району про результати діяльності Бершадської місцевої прокуратури за період 2017 року. Так, прокуратурою на виконання однієї із її функцій протягом минулого року заявлено до судів 36 позовів в інтересах держави на 2 млн. 492 тис.

грн., із них розглянуто та задоволено 29 позовів на 1 млн. 758 тис. грн., 7 позовів – на 734 тис. грн. – ще знаходяться на розгляді в судах. Реально виконано позовів на суму 1 млн. 909 тис.

грн. У зв’язку із неналежним виконанням державними виконавцями судових рішень, винесених за позовами прокурора, прокуратурою заявлено 31 скаргу на дії чи бездіяльність виконавців, які всі задоволені.

Одним із пріоритетів представницької діяльності органів прокуратури є захист інтересів держави з питань земельних відносин.

У вказаному напрямку прокуратурою заявлено 9 позовів на 1 млн. 709 тис. грн., із яких 6 позовів задоволено на 1 млн. 292 тис. грн., 3 позови на суму 417 тис. грн. перебувають на розгляді у судах. Реально виконано рішень у цьому році у сфері земельних відносин на суму 1 млн. 771 тис. грн. Повернуто у власність держави земельних ділянок загальною площею 36 га. В бюджетній сфері заявлено 5 позовів на суму 414 тис. грн., 4 із яких розглянуто та задоволено на суму 103 тис. грн., 1 позов на 311 тис.грн. перебуває на розгляді у суді. У кримінальному судочинстві з метою відшкодування злочинцями збитків, заподіяних державним інтересам кримінальними правопорушеннями, прокуратурою заявлено 15 позовів на суму 117 тис. грн., 14 із яких задоволено на суму 111 тис.грн., реально відшкодовано державі 65 тис. грн. У основному ці кошти стосувались витрат лікарень на лікування потерпілих осіб від злочину.

Також прокуратурою шляхом моніторингу реєстру судових рішень виявлено 3 незаконних судових рішення, винесених суддями по цивільних справах. У результаті винесення таких рішень територіальна громада не отримала у користування відповідне майно, а також до державного бюджету не надійшли відповідні платежі.

Прокуратурою вказані рішення оскаржені і всі скасовані апеляційним судом.

Функцією прокуратури є також підтримання державного (публічного) обвинувачення та нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян.

На виконання вказаних функ цій протягом 2017 року прокурори 1078 разів взяли участь у розгляді судами кримінальних проваджень. Внесено 37 документів реагування при здійсненні нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні заходів примусового характеру, пов’я заних із обмеженням особистої свободи громадян в установах відбування покарань (Крижопільський виправний центр, Піщанська та Ладижинська виправні колонії), в органи поліції, пробації. За своєчасного реагування прокуратури 3 особи було звільнено з ізолятора тимчасового тримання та карцеру як незаконно утримуваних.

Згідно зі ст.25 Закону України «Про прокуратуру», прокурори здійснюють нагляд за додержанням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, досудове слідство, а керівники органів прокуратури координують діяльність правоохоронних органів відповідного рівня у сфері протидії злочинності. В минулому році прокуратурою проведено 7 координаційних нарад із вказаного питання, які принесли певний позитивний результат. Так, зокрема на територіях Бершадського, Чечельницького, Піщанського, Крижопільського, Тростянецького, Теплицького районів та м. Ладижина, на які розповсюджуються повноваження Бершадської місцевої прокуратури, протягом 2017 року всього вчинено 1571 злочин, що на 137 злочинів або на 8 % менше, ніж за 2016-ий. Зростання загальної злочинності відбулось лише в Крижопільському районі зі 194 до 240 злочинів (23,7%) та Теплицькому – з 241 до 251 (3,7%).

Зменшилась кількість особливо тяжких, тяжких, середньої тяжкості, невеликої тяжкості злочинів, умисних вбивств, крадіжок, шахрайств, незаконних заволодінь транспортними засобами. Однак негативним явищем є збільшення кількості грабежів, розбоїв, злочинів проти життя та здоров’я людини, вчинених неповнолітніми, раніше судимими, групою осіб. Зокрема в Бершадському районі загальна злочинність зменшилась на 21,8%, менше вчинено крадіжок, шахрайств, хуліганств, раніше судимими особами, групою осіб, в стані алкогольного сп’яніння, але збільшились грабежі з 2 до 4 злочинів, розбої – з 0 до 2, неповнолітніми – з 10 до 24.

Зважаючи на зростання вчинення особами вказаних категорій злочинів, їх причини будуть проаналізовані прокуратурою та узгодяться спільно з правоохоронцями відповідні заходи, спрямовані на їх зменшення.

Із питань нагляду прокуратурою за додержанням законів органами поліції, які здійснюють досудове розслідування необхідно зазначити: протягом 2017 року в слідстві поліції перебувало 5198 кримінальних проваджень, в яких 22 прокурори здійснювали процесуальне керівництво, під час якого прокурорами було надано 648 письмових вказівок слідчим на проведення слідчих дій. Скасовано 63 незаконних рішення про закриття слідчими поліції кримінальних проваджень. Прокурорами виявлено 19 злочинів, які не були обліковані поліцією.

За допущені працівниками поліції порушення вимог закону при здійсненні оперативно-розшукової діяльності прокуратурою внесено 11 документів реагування, за результатами розгляду яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 9 працівників поліції. Протягом 2017 року прокуратурою до судів спрямовано 739 обвинувальних актів щодо злочинців, що на 56 більше ніж у 2016-му.

Всього протягом 2017 року прокуратурою вирішено 506 письмових звернень, 197 направлено за належністю, 7 повернуто заявникам без розгляду на підставі вимог ст.8 Закону України «Про звернення громадян». На особистому прийомі в прокуратурі було прийнято 644 громадяни, в т.ч. 127 керівником прокуратури. На особистому прийомі громадянам надавались роз’яснення законодавства, шляхи вирішення їхніх проблем, у 325 випадках відбирались письмові заяви, які приймались до розгляду в прокуратурі.

Значна увага приділяється прокуратурою висвітленню в ЗМІ результатів її діяльності, надання громадянам інформацій законодавчого характеру. Так, протягом минулого року прокуратурою було 111 публікацій у друкованих, електронних ЗМІ, інформаційних агентствах, в Інтернет-мережі. Надано 70 інформацій в органи влади.

Висвітлення діяльності прокуратури в ЗМІ є одним із зв’язків прокуратури з громадськістю, на що звертається постійна увага.

Володимир ГИРБА, керівник Бершадської місцевої прокуратури.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Освятили передачі для бійців АТО</b><br />Напередодні свята Христового Воскресіння бершадці, які відстоюють свободу та незалежність України у зоні проведення...
5 фото   
<b>Від кризи до стабілізації та поступу економіки</b><br />Минулої п’ятниці відбулося засідання колегії райдержадміністрації, на якій було розглянуто ряд важливих питань. В...
4 фото   
<b>Журналісти «Бершадського краю» за роботою</b><br />Перед тим, як читач районки ознайомиться з матеріалами, підготовленими її журналістами, кожен з нас повинен побувати...
18 фото   
<b>БЕРІЗКИ-БЕРШАДСЬКІ</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Тернівка
Бойко Володимир Федорович (1916) 1916 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1943 р.

З історії Бершаді
Перемога Великої Жовтневої соціалістичної революції була радісно зустрінута бершадськими трудівниками. В січні 1918 року тут проголосили Радянську владу. Але незабаром до міста вдерлися німецькі окупанти. Окупація та хазяйнування буржуазно-націоналістичних банд важким тягарем лягли на плечі трудящих. Тільки з цукрового заводу було вивезено 50 тис. пудів цукру. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Як прокуратура працювала в 2017-му? - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення