Fridge magnet wooden gears

Дев'ятнадцятиліття української держави

  • Подобається3Не подобається
  • 27 Серпня 2010 р

святкувала Бершадщина Ця визначна дата – 24 серпня 1991 року – навічно увійшла в історію нашої молодої держави, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

До найвизначнішого національного свята нашої держави в районі готувалися ретельно. Саме до Дня незалежності України було приурочено відкриття минулого тижня меморіальних дощок у Шляховій на честь Героїв Соціалістичної Праці В.М. Кавуна і Г.Й. Кузика, а також пологового відділення центральної районної лікарні у Бершаді.
Делегації бершадців на чолі з керівництвом району взяли участь в заходах, які проводилися в області, а також в обласному фестивалі народної творчості «Скарби Поділля». У неділю урочисті заходи з нагоди 19-ої річниці незалежності України відбулися в територіальних громадах.
Двадцять третього серпня – День Державного Прапора України, тож у понеділок вранці представники трудових колективів та громадськості, керівники району та міста зібралися на святково прикрашеній центральній площі міста, щоб відзначити цю урочисту подію в житті нашої держави. До речі, нинішнього року День Державного Прапора України одночасно відзначали в усіх куточках нашої країни. В містах і селах під урочисті звуки Державного Гімну в небі замайоріли тисячі синьо-жовтих прапорів, символізуючи єдність синього неба і золотого колосся… З вітальними словами до присутніх зверталися г о л о в а р а й д е р - жадміністрації О.Ф.
Снігур, голова районної ради М.Г. Бурлака та міський голова М.І.
Кольченко.
Їм же й було надано поч е с н е право підняти Держ а в н и й Прапор України на флагштоку біля райдержадміністрації.
Після цього батькам та дітям з багатодітних р о д и н згідно з чинним законодавством вручили відповідні посвідчення.
Найбільш насиченою програма була у вівторок – саме в День незалежності України.
Зранку в Свято-Вознесенському храмі міста Бершаді з нагоди державного свята відбулося урочисте богослужіння за участю голови райдержадміністрації О.Ф. Снігура та голови районної ради М.Г. Бурлаки. На стадіоні «Колос» пройшли фінальні змагання на кубок району з футболу та районні змагання з шашок-64, а вже після обіду сільські територіальні громади та заклади культури району розгорнули на центральній площі міста виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Вулиця талантів Бершадщини».
На виставках були представлені роботи обдарованих дітей «Наші таланти тобі, Україно» та кращих майстрів народної творчості Бершадщини – килими, рушники, сорочки-вишиванки, глечики, вироби з бісеру, картини, а ще неповторні хліби-короваї з нового врожаю. «На полях жнива, а на рушниках краса», «Поташня – чарунка Поділля», «Шляхівська палітра», «Устянські візерунки», «У хліборобському краї Джулинка моя», «Ставківський розмай», «Осіївський дивокрай», «Яке то щастя – хліб творить!», «Від зернини – до хлібини», «Кольоровими барвами співає моя Серединка», «Дари майстрів Тернівки», «Вовчок і Лісниче в колосках пшениці», «Романівський коровай», «Духовна скарбниця Бирлівки», «Маньківський вишиваний дивоцвіт», «Застелилась Михайлівка стежками гарних рушників» – навіть в назвах світлиць відчувались неповторне багатство, розмаїття та талановитість людей нашого краю. Виставки літератури «Пахучий хліб – цілющий скарб життя» та «Наше диво – рідна Україна», яка знайомить з сімома рукотворними та сімома природними чудесами України і сімома чудесами Вінниччини, теж привертали увагу глядачів. Виставки організувала районна бібліотека. Особливого колориту надавали виступи самодіяльних фольклорних колективів та виконавців, чарівна гра Флоринського народного духового оркестру під керівництвом О.С. Дунаєвського.
Цікаво проходила й ігрова розважальна програма «Нині свято нашого народу! Свято України, її роду». Присутні із задоволенням брали участь в різноманітних конкурсах, козацьких розвагах й отримували призи, придбати які допоміг міський голова М.І.
Кольченко.
Звісно, центральним заходом святкових урочистостей було велике театралізоване дійство «Велична і свята моя держава рідна». Бершадців і гостей міста з 19-ою річницею незалежності України щиро вітали голова райдерж - адміністрації О.Ф. Снігур, голова районної ради М.Г. Бурлака, міський голова М.І.
Кольченко. Дев’ятнадцять років тому, наголосили вони, збулася одвічна мрія багатьох поколінь українців – наша нація здобула право самостійно визначати свою долю у власній країні, а на карті світу з’явилася незалежна держава – Україна. День незалежності України – головне державне свято, яке об’єднує всіх нас навколо спільної мети – зміцнення і процвітання країни, в якій ми живемо.
З нагоди 19-ої річниці незалежності України кращих представників і новаторів виробництва нагороджено почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради. Ними відзначено й Джулинську, Сумівську та Серединську сільські ради, які зайняли відповідно перше, друге та третє місця в районному конкурсі на кращу організацію робіт під час проведення двомісячника благоустрою населених пунктів району.
Також оголошено було результати конкурсу-огляду сільських світлиць. Кращими визнано Осіївську, Джулинську та Лісничанську театралізовані світлиці.
Відзначено було й творчість дітей. Так, перше місце в конкурсі зайняв дитячий садочок міста «Малятко», друге – Бершадська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, третє – Сумівська школа. Вшановано було й талановиту коровайницю – директора Сумівського сільського будинку культури В.В.
Подборську, коровай якої на обласному святі визнано одним з найкращих.
До Дня незалежності України міською радою проведено огляд-конкурс на кращий благоустрій підприємств, організацій та прилеглих до них територій, переможців якого – центральну районну лікарню, загальноосвітню школу №3 та ДП «Бершадське лісове господарство» – теж нагороджено.
Чимало організацій та установ відзначено подяками.
Святкова концертна програма розпочалася виступами кращих місцевих аматорських колективів та окремих виконавців, яку продовжили естрадні артисти Рената Штіфель, Андрій Міманс, Наталка Полтавка. Виступ зірок естради відбувся під патронатом голови обласної ради Г.М. Заболотного, за підтримки голови РДА О.Ф. Снігура, голови райради М.Г.
Бурлаки. Генеральний спонсор – ТОВ «Укрцукорінвест» (Красносільський цукровий завод).
Святковий концерт завершився молодіжно-розважальною програмою.
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.


Дивіться також в розділі  Заходи
» 16.06.2018 Підбито підсумки конкурсу малюнків на тему «Книга у моєму житті», який тривав у травні 2018 р. під час місячника краєзнавчої книги.
» 16.06.2018 Гарною традицією в нас стали свята-зустрічі однокласників, які ми проводимо через кожних п’ять років. Нещодавно зустрілися випускники двох класів, які закінчили школу в 1983-му, тобто тридцять п’ять років тому.
» 16.06.2018 На базі ДНЗ «Малятко» м. Бершаді відбувся районний фестиваль-конкурс «Колискова пісня». До участі у ньому були запрошені працівники дошкільної освіти, батьки, бабусі та дідусі, інші особи (старші 18 років), причетні до виховання дітей дошкільного...
» 16.06.2018 відбувся в останній день травня. Усім вихованцям, які закінчили цей заклад, вручено свідоцтва про одержання початкової спеціалізованої мистецької освіти. На урочистостях були присутні батьки, рідні випускників.
» 16.06.2018 Свято у «Барвінку»
» 15.06.2018 Із джерел рідної землі
» 15.06.2018 Мовний літній табір «щаслива англійська»
» 15.06.2018 Таланти бершадщини отримали грошові премії
» 15.06.2018 Підтримка і любов
» 15.06.2018 Країна починається з дитинства
Всі статті розділу Заходи »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Ювілей школи відзначили урочисто</b><br />Минулої п’ятниці урочисто відзначили 150-річчя Дяківської школи.
3 фото   
<b>Проводи до лав Збройних Сил України</b><br />29 вересня в Бершадській дитячій музичній школі ім. Р. Скалецького відбулися урочисті проводи юнаків до лав Збройних...
3 фото   
<b>П’ять з половиною століть виповнилося Бершаді</b><br />З цієї нагоди 11 жовтня, в неділю, тут відбулося велике свято, на яке, крім жителів міста, приїхали численні гості,...
4 фото   
<b>Журналісти «Бершадського краю» за роботою</b><br />Перед тим, як читач районки ознайомиться з матеріалами, підготовленими її журналістами, кожен з нас повинен побувати...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Баланівка
Ляшенко Василь Захарович (1898) 1898 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.06.44.

З історії Бершаді
До складу підпільних груп, кількість яких зростала, вступали все нові члени. В березні 1943 року для координації розгалуженої сітки підпілля та керівництва двома партизанськими загонами підпільний райком КП(б)У створив Раду на чолі в О. Р. Пилипчуком та партійне бюро у складі Н. Ферштендікера, К. О. Пустовойтова, Я. Ш. Таліса, О. Р. Пилипчука та Н. Т. Друзя. Через 51 комуніста бюро здійснювало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Дев'ятнадцятиліття української держави - Заходи культури на Бершадщині - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення