Fridge magnet wooden gears

Найголовніша мета - праця на благо людей

  • Подобається0Не подобається
  • 20 Вересня 2013, 10:00

Голова райдержадміністрації Михайло Бурлака після шести місяців роботи на цій посаді провів прес-конференцію для журналістів місцевих ЗМІ – працівників редакцій газет «Бершадський край», «Поштова вулиця» та радіо «Бершадь». Подаємо короткий звіт із прес-конференції.

– Михайле Григоровичу, чим стали для Вас перших півроку роботи на цій відповідальній посаді?

– Для мене було непросто зробити цей крок. Я знав, що це складна і дуже відповідальна робота, що потрібно дуже багато працювати в сьогоднішніх умовах нашого життя, щоб забезпечити життєдіяльність ра йо ну на належному рівні. Тому головним завданням у моїй діяльності були, є і будуть питання належного виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району. У першому півріччі 2013 року здійснювалася послідовна та системна робота по реалізації державних програм, соціальних ініціатив Президента України, завдань, поставлених головою облдержадміністрації Іваном Мовчаном, основних пріоритетів розвитку району, відновленню економічного зростання, формуванню бази для проведення економічних реформ, вирішенню проблем в економіці, соціальній сфері, наповненню місцевого бюджету. На вирішення головних складових цих питань спрямовані організаційні та управлінські зусилля, акумульований фінансовий ресурс.

Все це робиться для надання якісних послуг у сфері охорони здоров’я, освіти. Забезпечується ефективна діяльність агропромислового комплексу, промисловості, підвищення рів ня заробітної плати, легалізація робочих місць, покращення благоустрою населених пунктів, розвиток житлового будівництва та удосконалення відносин із бізнесом. Адже працюємо на благо рідної Бершадщини та України в цілому. Щоб виконати всі ці завдання, потрібний відповідний фінансовий ресурс. Завдання номер один – наповнення районного бюджету, щоб забезпечити поступовий, послідовний, виважений розвиток Бершадщини. Сьогодні виконуємо доведені завдання по формуванню районного бюджету.

Разом із тим, цих коштів недостатньо. Тож поруч із наповненням треба зароблені кошти ефективно використовувати, розроблені доручення кожному розпоряднику коштів. Щось зроблено, над чимось потрібно працювати, а, головне – є розуміння і виважена тактика, яка сприяє нормальному мікроклімату в районі. І надалі будемо старатися, щоб люди відчули на собі конкретні результати діяльності влади.

– Як би Вам працювалося в іншому районі?

– Не уявляю. На цій землі я народився, навчався, проходив відповідні етапи становлення. В рідному районі працюю майже 40 років. Багатьох людей знаю. Я з повагою ставлюся до них і відчуваю, що це взаємно.

– Дуже добре зарекомендували себе виїзні прийоми в територіальних громадах… Такі зустрічі мають якусь віддачу?

– Так, і я радію з цього. Тому що відчуваються позитивні зміни, люди це бачать. Звичайно, не все зразу дається. Є об’єктивні труднощі. Але ми не втрачаємо оптимізму, віримо у краще завтра і розуміємо, що це, в першу чергу, залежить від нас самих. За нас ніхто не буде робити, потрібні спільна відповідальність, особиста та колективна праця, яка забезпечить успіх.

– Досить гострою проблемою є нині дороги…

– Фінансування на утримання доріг сьогодні дуже обмежене. Прийнята відповідна постанова, згідно з якою дороги обласного підпорядкування мають передатися місцевим радам, до спільної районної комунальної власності з відповідним ресурсом. Але це ще не відбулося. Тому ми мобілізовуємо місцеві кошти та зусилля колективу райавтодору, стараємося поправити ситуацію і практично в усьому районі довели дороги до більш-менш нормального стану. Разом із тим, відчуваємо суттєву допомогу з боку держави. Так, днями введено в експлуатацію дорогу по вулиці Шкільній на Флориному, де вкладено майже мільйон державних коштів. Близько 2 млн. грн. державних коштів потрібно активізувати у 2014 році, який оголошено Роком капітального будівництва та ремонту доріг. Також необхідно активізувати роботу по виготовленню проектно-кошторисної документації. Значно сприяють ремонту доріг керівники сільгосппідприємств. Сьогодні потрібно особливо подякувати Олегу Ковбасюку, Павлу Марущаку, Агаруну Аветяну, які вкладають свої кошти в ремонт доріг.

– Михайле Григоровичу, розкажіть коротко про свою команду.

– Найбільше багатство району – люди, працьовиті, добросовісні, відповідальні. В апараті райдержадміністрації – згуртований, високопрофесійний колектив. Об’єднуємо свої зусилля, навчаємося один в одного. Питань дуже багато в різних напрямках. Але спільні зусилля дають відповідні результати. Скажімо, агропромисловий комплекс працює стабільно, маємо 123 тисячі тонн ранніх зернових, високу врожайність. Розраховуємо на 250-270 тисяч тонн у цілому зернових. Але не тільки валу приділяємо увагу, а, насамперед, продуктивності землі, і заробітній платі в кожному трудовому колективі. А також багатьом іншим напрямам. Зокрема, легалізації і створенню робочих місць.

– Проблема пасажироперевезень завжди була актуальною…

– Нині сполученням із райцентром охоплено практично всі села, до кінця місяця ця проблема закриється. Будуть легалізовані всі перевезення.

Треба пам’ятати, що квиток – це документ, що дає гарантії по страхуванню. Сьогодні вишукуються всі резерви з метою надання якісних пасажироперевезень. Транспортний парк поповнюється машинами нового типу, більш комфортабельними. З’являться і нові маршрути.

– Як готуються кадри для села?

– Нова сучасна техніка вимагає і відповідно підготовлених фахівців. Використовується для цього професійний ліцей, хоч база його недостатня. Але керівництво ліцею укладає угоди для проходження практики учнями у кращих ТОВ району «Флора», «Устя», «Лан». Деякі господарства, як, наприклад, серединське, посилають навчатися молодих людей у відповідні вищі навчальні заклади за кошти товариств. У село повернуться молоді спеціалісти. Ми сприяємо таким керівникам. До речі, у районі діє програма по підготовці сімейних лікарів для сільської місцевості за рахунок коштів ра - йонного бюджету. Торік було двоє таких молодих людей, нинішнього – четверо. Для них передбачаються всі належні побутові умови.

– Коли вирішиться так звана «базарна проблема», щоб не було торгівлі з вулиці?

– Це залежить від наповненості міського бюджету. Дуже складно зараз із його виконанням. Підприємства працюють неритмічно, тож проблема в тому, де брати кошти.

Завдання номер один – реанімувати підприємства, створити робочі місця, щоб дохідна частина бюджету міста була достатньою, аби будувати об’єкти, які б посприяли вирішенню проблеми. Питання не знімається з порядку денного. Сподіваємося, що в 2014 році ситуація зміниться на краще.

– Яка перспектива газифікації району і міста зокрема?

– Газифікація продовжується, нині активно роботи проводяться в Серединці, далі – в Серебрії, Березівці, на черзі – Тернівка. А потім перейдемо до газифікації Бершаді. Є перспектива, що в 2013 році завершимо будівництво дільниці ТростянецьБирлівка і створимо належні технічні умови після введення в експлуатацію газорозподільної станції в Бирлівці на виготовлення проектно-кошторисної документації до Бершаді. Плануємо, що 2014-2015 роки будуть завершальними для районного центру. А далі – газифікація інших сіл згідно з відповідною програмою.

– Над чим потрібно попрацювати, щоб із сьомого місця в області за рейтинговими показниками піднятися вище?

– Найперше, в агропромисловому комплексі підняти врожайність і продуктивність, віддачу землі. Всі, хто користується землею, повинні перебувати в рівних умовах, щоб було забезпечено надходження до районного бюджету.

Це стосується і роботи промисловості. Відтак з’явиться можливість спрямовувати біль ше коштів на соціальні питання – дошкілля, медицину, освіту, культуру, благоустрій і т.д.

– У районі медична реформа проходить непогано. Як цей процес зробити ще кращим?

– Найбільший резерв – це людський фактор. Можна вкладати величезні гроші, але, буває, що ложка дьогтю псує бочку меду. Найголовніше – людське ставлення до хворого, навіть словом допомогти. Потрібно створити належні умови медикам на кожному робочому місці незалежно від того, чи це маленьке село, чи райцентр. Відтак матимемо повне право запитати про неналежне ставлення медика до пацієнта. Деякі нестандартні питання потрібно вирішувати колегіально. Ситуація нині значно змінилася на краще. Останнім часом одержали чимало нових машин швидкої допомоги, іншої техніки – до двадцяти машин за останніх 3-4 роки.

– Що робиться для того, щоб район вийшов на вищий рівень заробітної плати?

– Зараз у кожному населеному пункті працюють члени групи, яка робить інвентаризацію рівня оплати за оренду земель, надр і водних ресурсів. Разом з тим, із кожним суб’єктом підприємницької діяльності проводять відповідну роботу. Є питання і є позитивні зрушення. Думаю, що за дев’ять місяців середній рівень зарплати буде не нижче обласного.

– Чи буде перевиконання бюджету за дев’ять місяців 2013 року?

– Прогнози показують, що виконання складе 107 відсотків. Є ресурси в нас – майже півтора мільйона гривень, які ми можемо використовувати для розвитку територіальних громад.

– Ми знаємо, що до Вас щодня йдуть люди. З якими питаннями найбільше?

– Це всі питання, що стосуються життя людей. Багато звертаються по матеріальну допомогу на лікування, особливо онкохворі. Ми стараємося різними шляхами їм допомагати. У нас є програма по допомозі малозабезпеченим і малозахищеним верствам населення. Допомагаємо їм коштами, ліками, знаходимо благодійників. Живемо за принципом «Чужої біди не буває». Багато звернень від людей, які шукають роботу, особливо від молодих. Тут треба робити те, про що я говорив попередньо – реанімувати промисловість, особливо переробну. Будівельна галузь повинна ефективно працювати. А це додаткові робочі місця.

– Над чим зараз, окрім сказаного, працює райдержадміністрація?

– Не дивлячись на складнощі, які є в економіці, ми не зупиняємося, намагаємося впевнено йти вперед, виконуючи програму соціальноекономічного розвитку району. Хочемо реалізувати державні програми нашого Президента, його ініціативи, соціальні проекти, щоб це було відчутно для жителів району. Діє програма «Доступне житло», будуємо восьмиквартирний будинок із цокольним поверхом. Виконуємо завдання облдержадміністрації по введенню в експлуатацію центру надання адміністративних послуг. Щоб він був доведений до сучасних вимог. Потрібно до кінця забезпечити автобусне сполучення. Створюється центр реабілітації дітей та молоді з інвалідністю. Працюємо над тим, щоб усі діти дошкільного віку перебували у дитсадках і яслах. Є необхідність у відкритті додаткових груп у Бершаді, Баланівці, Флориному. На базі шкіл І-ІІ ступенів у Шумилові та Луговій відкриються дошкільні заклади.

Сьогодні ремонтуються будинки культури і сільські клуби. Проводяться роботи по завершенню освітлення населених пунктів. Вирішується питання полігону твердих побутових відходів. Відновлять роботу заготівельні пункти, придбали для цього необхідне обладнання. Буде організовано сортування відходів, відтак значно менше шкоди буде завдаватись екології. Актуальною залишається проблема забезпечення населення якісною питною водою. Питання підвезення дітей практично знято з порядку денного, оскільки, завдячуючи обласному керівництву, район одержав два нових шкільних автобуси.

Завершено облаштування внутрішніх шкільних вбиралень. Постійно працюємо над впровадженням енергозберігаючих технологій, замінюємо вікна і двері у школах, а також котли. У цьому плані є гарні напрацювання.

Я дуже часто дякую нашим батькам, взагалі попередникам, які брали участь у будівництві згаданих закладів і створили нормальну інфраструктуру в районі. А нам сьогодні треба все зробити, щоб заповнити її новим змістом, відповідно до вимог часу. Все, що робимо, – для людей.

– Що б Ви побажали жителям району?

– Найперше, міцного здоров’я, благополуччя, оптимізму, впевненості. Розраховувати не на когось, а, в першу чергу, на себе. Маємо самі собі творити блага. Якщо ти стараєшся, то тобі обов’язково допоможуть. В єдності, зібраності, консолідації зусиль ми впевнено рухатимемось уперед, робитимемо Бершадщину ще кращою.

У прес-коференції брали участь журналісти:
Галина ДАНИЛІВСЬКА, Леонід САПОЖНІКОВ, Павло КУШПЕЛА,
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ, Галина ІВАНЧЕНКО, Федір ШЕВЧУК.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Я люблю молоко</b><br />Зовсім недавно у районній газеті розповідалося про семінар на базі устянського господарства, учасниками якого стали...
6 фото   
<b>Бершадський чоловічий монастир</b><br />Бершадський Преображенський чоловічий монастир від самого початку свого існування був єдиним монастирем на Поділлі,...
3 фото   
<b>Кубок Бершадщини з армрестлінгу серед чоловіків</b><br />25 червня 2011 року відбувся кубок Бершадщини з армрестлінгу серед чоловіків присвячений Дню молоді. Змагання...
3 фото   
<b>Вітаємо переможців конкурсу</b><br />Підбито підсумки конкурсу малюнків на тему «Книга у моєму житті», який тривав у травні 2018 р. під час місячника...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Устя
Шевчук Максим Христофорович (1909) 1909 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.06.44.

З історії Бершаді
Соціалістична перебудова сільського господарства тривала. Крім раніше створених кооперативних об'єднань селян, у березні 1928 року виникає ТСОЗ «Геть злидні». З метою зміцнення невеликих господарств, кращого використання знарядь виробництва в районі створили чотири кущові об'єднання колективів, з машинно-хінними станціями у кожному. В самій Бершаді колективи об'єдналися в кущ у складі трьох... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Найголовніша мета - праця на благо людей - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення