Fridge magnet wooden gears

Футбольне свято в Бершаді

  • Подобається0Не подобається
  • 27 Жовтня 2017, 11:00


15 жовтня проведено спортивне змагання, присвячене святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню захисника України, Дню Українського козацтва та відзначення 50-річчя Бершадського футболу.

Свято організовано народним депутатом України Миколою Кучером, головою громадського об’єднання «Крок назустріч» Віктором Маланчуком, приватними підприємцями Олександром Пітиком і Валерієм Тригубенком, соціальним центром МХП, за сприянням голови райдержадміністрації Івана Стефанцова та голови районної ради Михайла Бурлаки. Допомагав у організації свята депутат Бершадської міської ради Віталій Хлівний.

Крім дитячого футбольного турніру, також були включені змагання з волейболу, легкої атлетики та показові виступи майстрів карате і боксу. Але головною подією і родзинкою святкової неділі став товариський матч ветеранських команд ФК «Бершадь» і «Динамо» (Київ).

Відкрили змагання юні футболісти 2003 року народження. У півфінальних парах команда ДЮСШ «Бершадь» (тренер М.Ю. Струтинський) перемогла своїх ладижинських однолітків із рахунком 2:0, а тульчинський ДЮСШ «Патріот» (який тренує відомий у нашому районі гравець Ігор Бєлік) тільки в серії післяматчових пенальті переміг ДЮСШ «Чорноморець» із Одеси (в основний час нічия – 3:3). У матчі за 3-тє місце «Авангард» із м. Ладижина був сильнішим за «Чорноморець» – 1:0. І, нарешті, в фіналі підопічні Миколи Струтинського в другому таймі все-таки зуміли дотиснути тульчинський «Патріот» – 2:0.

До речі, ДЮСШ «Бершадь» після перемоги на турнірі зуміла вийти на перше місце у чемпіонаті Вінницької області серед дитячо-юнацьких футбольних команд.

Кращим гравцем турніру організатори визнали бершадчанина Віталія Дзюбенка.

Із легкої атлетики серед дівчат на дистанції 100 метрів першою стала Альона Зеленецька, другою була Юлія Дашковська, третьою – Вікторія Щетинюк.

На 300 метрів серед дівчат першою стала Наталія Бесідовська, другою була Тетяна Замкова, третьою –Вікторія Щетинюк.

На 300 метрів серед хлопців чемпіоном визнано Сергія Кісика, другим став Олександр Чорнокульський, третім – Віктор Булгак.

У змаганнях із волейболу визначено переможцем команду ВК Бершадь «Гранд», срібні нагороди отримала команда смт. Чечельника, бронзовим призером визнано ЗОШ №3 (тренер Валерій Дунаєвський).

У номінаціях: кращий нападник став Денис Паталаха, кращий гравець – Василь Бондар (обоє з ВК «Гранд»), найкращий різносторонній гравець – Петро Люлько з смт.

Чечельника та найперспективніший – Іван Гречанюк.

Нагороди переможцям і призерам турніру вручали голова Бершадської РДА Іван Стефанцов та голова ФК «Бершадь» Віктор Маланчук.

Окрім цього, індивідуальні нагороди отримали також окремі гравці, які виграли чемпіонат Бершадського району з футболу. Так, кращим бомбардиром з 32-ма забитими голами став нападник ФК «Бершадь» Ігор Бєлік. Приз, як кращий тренер року, отримав Микола Струтинський і, нарешті, кращий граючий у районі ветеран Юрій Нечитайло нагороджений спортивним костюмом від ФК «Бершадь».

Не забули цієї неділі і про вболівальників. Після завершення свята всі люди, які придбали квитки безпрограшної лотереї, організованої Віктором Маланчуком, могли отримати різноманітні призи (електрочайники, шарфи, борошно, цукор та інші атрибути з футбольною символікою).

Кульмінацією всього свята став матч ветеранів ФК «Бершадь»-«Динамо» (Київ). За останні два з половиною роки це вже третій візит легенд радянського та українського футболу на бершадську землю, і не дивно, що гості тут себе почувають уже майже як удома. Близько 1000 глядачів стали свідками досить цікавого матчу, в якому кияни постійно виходили вперед, а наші наздоганяли. Незважаючи на досить солідний за футбольними мірками вік, майстерність володіння м’ячем, бачення поля нікуди від них не поділося. Це стосується абсолютно всіх гравців у складах обох команд. Наприклад, 60-річний Віктор Насташевський у молодості мав репутацію реактивного форварда, що власне і продемонстрував на 16-ій хвилині матчу. Отримавши пас у розріз від знаменитого бомбардира Олега Саленка, він на швидкості уві - йшов до штрафного майданчика і точно пробив повз Бориса Войнаровського, який, до речі, на сьогодні продовжує досить успішну тренерську діяльність, а серед його вихованців такі імена як Віктор Маланчук, Андрій Борисюк, Дмитро Лелюк, Віталій Жорняк та Юрій Рудь.

Пропустивши гол наші ветерани пішли вперед великими силами. Міг забивати Володимир Царюк, але його удар з середньої дистанції влучив у поперечину.

Бершадські футболісти за рахунок злагоджених командних дій намагалися нагнітати ситуацію біля воріт Всеволода Романенка. Дуже пристойно виглядали у захисті Юрій Семенда, Євген Палянчук, Анатолій Сікорський, Василь Видайко. В середині поля за конструктив в атаці відповідали Олександр Пітик, Віталій Баранов, Олександр Павлишин, Володимир Богданов, Віктор Олійник та Віктор Маланчук. Вихід на заміну улюбленця бершадської публіки протягом багатьох років мініатюрного Михайла Кузева вболівальники зустріли бурхливими оплесками. Нагорода за наполегливість прийшла ближче до кінця першого тайму: передача Віктора Маланчука знайшла на лівому фланзі Володимира Богданова, який у свою чергу вирізав «діагональ» у район дальнього кута воротарського киян, і Микола Менюк у складній ситуації, в боротьбі з захисниками, зумів прийняти м’яч і сильно пробити в ближній кут –1:1.

У перерві матчу під драйвові звуки «важкого року» свою майстерність продемонстрували Олександр Климчук і Павло Щетинюк. Олександр є майстром спорту, чемпіоном і володарем кубка України з карате, а Павло – бронзовий призер чемпіонату України.

Після виступу юних боксерів (тренер Сергій Бишевський) команди вийшли на другий тайм, приблизно в середині якого наша команда пропустила досить курйозний гол.

Голкіпер Микола Мазур, рятуючи ворота, був змушений грати руками після пасу назад від когось із своїх гравців. Арбітр Віталій Хлівний призначив вільний удар усього в парі метрів від лінії воріт, і після короткого розіграшу Дмитро Пінчук виводить динамівців вперед – 1:2. Але за пару хвилин до завершення матчу захисники киян збили в своєму штрафному Віталія Баранова, і Віктор Маланчук з пенальті переграє Всеволода Романенка – 2:2.

Після фінального свистка команди виконали серію післяматчевих пенальті, точнішими були гравці «Динамо» – 6:5. Склади команд мали такий вигляд: «Динамо» – Всеволод Романенко, Олександр Дамін, Сергій Беженар, Віктор Мороз, Юрій Дмитрулін, Іван Яремчук, Віктор Насташевський, Олег Саленко, Олександр Радченко, Андрій Зав’ялов, Олександр Призетко, Михайло Стельмах, Дмитро Пінчук, Михайло Яремчук; ФК»Бершадь»: Борис Войнаровський, Григорій Житняк, Микола Мазур, Анатолій Сікорський, Юрій Семенда, Євген Палянчук, Василь Видайко, Віталій Баранов, Олександр Пітик, Володимир Царюк, Віктор Маланчук, Микола Менюк, Олександр Павлишин, Віктор Олійник, Михайло Кузев, Володимир Богданов, Микола Струтинський, Ігор Мазур.

Не можна не згадати також досвідчених і поважних наших ветеранів, які з різних причин не змогли взяти участь у цьому матчі. Це – Олександр Горбенко, Іван Сікорський, Валерій Тригубенко.

Арбітри матчу: Віталій Хлівний, Валерій Дунаєвський, Віталій Бомбела (всі з Бершаді).

Порадували присутніх чудовими піснями Лариса Фартушняк та Інна Жучишина.

Ведучий свята, працівник Бершадського РБК – Іван Щепанський.

Віталій ХЛІВНИЙ.


Дивіться також в розділі  Спорт
» 15.06.2018 Першість району, другий тур
» 15.06.2018 Цьогоріч із самої весни наші юні веслувальники здобули чимало успіхів. Так, Павло Чабан на відкритті сезону у Вінниці став чемпіоном у дистанціях на 200, 500, 2000 метрів. Він успішно пройшов відбір на чемпіонат України в Ковелі, де буде змагатися...
» 15.06.2018 Як уже повідомляла газета в попередньому номері, у чемпіонаті Європи-2018 із армреслінгу, який відбувся в столиці Болгарії Софії, участь взяла команда Вінницької області у складі Оксани Дяченко, Вікторії Рожко з Бершадського району і Михайла...
» 08.04.2018 За ініціативи спортивної школи КО «Бершадська РДЮСШ «Ровесник» і натхненної, значної підтримки прихильників футболу, дитячо-юнацька футбольна команда Бершадського району мала можливість взяти участь у Міжнародних спортивних змаганнях BACOLI...
» 08.04.2018 Спорт
» 02.04.2018 Спортивні новини
» 01.04.2018 Наші стрільці – другі в області
» 25.03.2018 Спорт
» 16.03.2018 Чемпіонат України з двоборства
» 16.03.2018 Перші успіхи боксерів
Всі статті розділу Спорт »
Цікаві фото
19 фото   
<b>23 серпня - День Державного Прапора</b><br />
5 фото   
<b>ПАТ "Бершадьмолоко" - 40 років</b><br />Різне траплялося за сорокалітню історію нашого підприємства. Але більше все ж було, мабуть, добрих справ, які і...
2 фото   
<b>Г. О. Погончик:"Про наш край знають і в Америці"</b><br />Директор Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Григорій Погончик добре відомий і в районі та області,...
4 фото   
<b>Пожежники з Моравіци відвідали Баланівку</b><br />На свято Івана Купала в Баланівку приїхали польські друзі з гміни Моравіца Свєнтокшиського воєводства. Вони привезли,...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Баланівка
Поворозний Дмитро Якович (1902) 1902 р., українець, службовець. Мобілізований в 1944 р. Сержант. Загинув 30.05.44. Похов. с. Голоєшти, Румунія.

З історії Бершаді
Квітне старовинна Бершадь, за роки Радянської влади вона перетворилася на соціалістичне місто. В грудні 1966 року, враховуючи питому вагу в розвитку економіки й культури, збільшення кількості населення, Президія Верховної Ради УРСР ухвалила перевести Бершадь з селища міського типу в місто районного підпорядкування. На вулицях, що після вигнання окупантів являли згарища та самі руїни, споруджено... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Футбольне свято в Бершаді - Спортивні новини та спортивне життя Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення