Друге крило – тваринництво з нахилом у напрямку такої скороспілої галузі, як м'ясне свинарство. 80 свиноматок вже завезено, отримують другий тур опоросів. Ще дві сотні їх буде доставлено у Хмарівку. До кінця року мають намір наростити поголів'я до п'яти тисяч голів. До кінця наступного свиноферму хочуть зробити ще і племінною, від чого теж будуть прибутки.
Тільки неблагополучна ситуація з туберкульозом і лейкозом на заваді сьогодні розвитку ще й молочного скотарства. Дійшло до того, що молоко неможливо вже продавати за нормальними цінами. А пастеризація – то додаткові затрати. Та ще й ціни на пастеризоване нижчі. От і губиться поки що вигода вести дійне стадо.
Третє крило – переробка сільськогосподарської продукції з її розфасовкою. Чернятське, єдине, мабуть, у районі господарство, де на сьогодні функціонують усі промисли: млини, дві олійні, пекарня, цехи – ковбасний, столярний, по випалюванню цегли, сертифікований круп'яний, на обладнанні якого є можливість виготовляти крупи всіх видів, причому чотирьох фракцій з кожної культури.