Якби комусь спало на думку провести експеримент і хоча б на одну посадку курей замінити, наприклад, завідуючу цехом № 4 Марію Іванівну Андрейцеву (на знімку справа наліво) і пташницю Марію Дмитрівну Черкес, кимось, нехай навіть із найстаранніших чоловіків, кінцеві результати неодмінно були б іншими від тих, яких вони домагаються. Не кожна господиня навіть у домашньому господарстві здатна приділяти справі стільки уваги, як прийнято це робити тут. Настільки чітко відстежувати всі параметри утримання поголів’я – від температурного режиму у підрозділі, раціонів годівлі, і до санітарного стану здатні тільки вони.
Якби хтось підрахував, скільки тонн м’яса виробила кожна з них особисто за всю практику, то його могло б вистачити, щоб нагодувати не один район. А скільки його вироблено і перероблено всіма жінками підприємства, коли тільки за минулий рік відвантажили майже 12 тисяч тонн делікатесної продукції, можна лише здогадуватися.
А якщо врахувати, що кожній з них доводиться ще й більшу частину роботи виконувати у домашньому господарстві, виховувати дітей, створювати затишок у сім’ї, то набагато справедливіше твердити, що на таких тримається вся наша держава.