Розпушений шар на поверхні меду (ніби біла піна) або ж мармурові, білі плями у закристалізованому меді біля бічних стінок посуду виникають через фасування рідкого меду з наступною герметизацією – пухирці повітря виходять на поверхню, а частина їх концентрується біля стінок. Це ознака високоякісного меду, який фасувався без пастеризації (розігрівання).
Якщо мед прозорий, "горить" бурштиновим блиском – це грітий мед (малоцінний). Справжній мед стриманий у кольорі. У торговельній мережі здебільшого реалізують термічно оброблені меди, їх загартовують з метою полегшення фасування.
Для збереження меду використовуйте чистий, сухий, скляний або емальований неглибокий посуд, який щільно закривається, ємністю 0,3-1 літра (щоб після кристалізації його було зручно набирати). Тривалий час зберігати мед рекомендується в темних, чистих, сухих приміщеннях за температури 5-10°С. Якщо зберігати недовго, то можна за кімнатної температури.