Fridge magnet wooden gears

Кроки, що символізують перспективу

  • Подобається0Не подобається
  • 22 Грудня 2010 р

Критерій ефективності діяльності влади – це якість життя громадян.

Президент України Віктор Янукович, призначаючи О.Ф. Снігура у травні 2010 року на посаду голови Бершадської райдержадміністрації, поставив завдання – в найкоротші терміни суттєво поліпшити соціально-економічні показники району. Враховуючи це та розуміючи необхідність об’єктивної оцінки досягнутого за вісім місяців, Олександр Федорович зініціював власний звіт про виконання райдержадміністрацією повноважень, визначених законом, з дня призначення його на посаду, на прес-конференції, яка відбулася у суботу. В роботі взяли участь голова районної ради М.Г. Бурлака та його заступник В.С. Бондаренко, перший заступник голови райдержадміністрації В.М. Оркуш, начальники структурних підрозділів РДА, територіальних органів центральних відомств, служб, міський та сільські голови, а також представники засобів масової інформації.

Вперше за два останні роки завдяки інвестору ТОВ “Укрцукорінвест” працював Красносільський цукровий завод, 550 чоловік отримали роботу

Голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур у своєму звіті проаналізував результати діяльності влади та окреслив основні поточні пріоритети економічної політики на районному рівні.

Соціально-економічна ситуація в районі з червня по нинішній час характеризується відносною стабільністю, хоча проблемних питань вистачало, зазначив Олександр Федорович. За цей період відбулось ряд подій, реалізовано окремі заходи, що, безперечно, якісно вплинуло на соціально-економічний розвиток регіону та в певній мірі покращать рівень життя бершадчан в найближчому майбутньому.

Промисловими підприємствами вироблено товарної продукції на загальну суму майже 300 млн. грн. Найбільша питома вага в структурі виробництва належить підприємствам харчової та переробної промисловості.

Реалізовано продукції на 270 млн. грн.

Вперше за два останні роки завдяки інвестору ТОВ “Укрцукорінвест” працював Красносільський цукровий завод, 550 чоловік отримали роботу. В результаті перероблено 82 тис. тонн цукрового буряка, вироблено понад 7 тис. тонн цукру.

Прогнозовано розвивався малий і середній бізнес.

Певні питання звичайно були і з прийняттям Податкового кодексу, але непорозуміння вже позаду. З червня поточного року започаткував діяльність 121 суб’єкт підприємництва, в тому числі 7 малих підприємств, 1 фермерське господарство та 113 фізичних осіб-підприємців.

Фінансовий результат залишається позитивним, адже суб’єктами господарювання (без сільського господарства та малого бізнесу) отримано 34 млн. грн. прибутку до оподаткування. Це майже в 2 рази більше, ніж в минулому році.

Введено в експлуатацію 24,4 км газових мереж, зокрема, по газифікації сіл Ставків, Берізок-Бершадських, підвідного газопроводу до Дяківки.

Також введено в експлуатацію акушерський корпус на 40 ліжок в Бершаді, збудовано зовнішні мережі резервного електропостачання ПАТ «Бершадьмолоко» з прокладенням підземної кабельної лінії, побудовано 4 заклади торгівлі, введено в експлуатацію 16 індивідуальних житлових будинків. За рахунок фінансових ресурсів підрядника, з подальшим відшкодуванням витрат через НАК «Нафтогаз України», здійснюється добудова газопроводувідводу до сіл Маньківки, Крушинівки, Шумилова. За останні місяці газифіковано 78 житлових будинків в сільській місцевості.

Завершено роботи по реконструкції постраждалого від пожежі торговельного закладу «Меркурій» в центрі міста. Вартість інвестиційного проекту – понад 5 млн. грн. В оновленому торговельному центрі з продажу промислових товарів планується створити 20 нових робочих місць.

Введено в експлуатацію й сучасний торговельний комплекс «Модерн».

В цілому обсяги капітальних інвестицій становлять 57,5 млн. грн., в тому числі інвестиції в основний капітал становлять 46,8 млн., що більше в 2 рази, ніж торік.

З 2008 року в районі реалізується проект розвитку територіальних громад при міжнародній технічній допомозі загальною вартістю 654 тис. грн.

Активна фаза реалізації проекту в М’якоході, Сумівці, Михайлівці, Бирлівці припадає саме на 2010 рік. А виділення коштів співфінансування проекту з місцевого бюджету в сумі понад 260 тис. грн. сприяло якісному їх завершенню.

Профінансовані проекти переможців Всеукраїнського конкурсу, а саме: по Флоринській сільській раді понад 100 тис. грн., та районний проект вартістю 720 тис. грн. Вчасне освоєння коштів залежить тепер лише від виконавців програмних заходів.

Без затримки надійшли кошти обласного бюджету на практичне втілення заходів проекту – переможця обласного конкурсу розвитку територіальних громад до Баланівської сільської ради загальною вартістю 100 тис. грн.

Одним із найголовніших напрямків діяльності райдержадміністрації у 2010 році була робота з наповнення бюджету, оскільки саме він є основою виконання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування своїх повноважень.

За 11 місяців 2010 року до загального фонду бюджету району надійшло власних і закріплених доходів в сумі 25 млн. 363 тис. грн., що становить 104,5% до показників, затверджених місцевими радами на звітний період з урахуванням внесених змін. Понад план залучено 1 млн. 85 тис. грн.

Планомірне надходження коштів до районного бюджету протягом червня-грудня 2010 року дало змогу проводити вчасне фінансування видатків, ефективно використовувати бюджетні кошти та забезпечити якісне виконання поставлених завдань. Так, щомісячно забезпечувались своєчасні виплати заробітної плати працівникам установ, що фінансуються з районного бюджету, та соціальні виплати. Відсутня прострочена заборгованість по зарплаті з нарахуваннями та по енергоносіях.

Без взяття позичок з державного казначейства, тобто за рахунок власних надходжень, забезпечено своєчасну виплату відпускних працівникам галузей освіти та культури в сумі 7 млн. 815 тис. грн.

За період червня-грудня 2010 року на виконання 14-ти районних програм виділено 4 млн. 845 тис. грн.

Періодично відшкодовуються збитки КП «Бершадське ЖКГ» по різниці в тарифах на теплопостачання для населення, проводиться поповнення статутного фонду та інші видатки на виконання районних програм підтримки ЖКГ та реформування і його розвитку, що за згаданий період склало суму 2 млн. 364 тис. грн.

Для сприяння розвитку сільських та міського бюджетів на виконання програми розвитку територіальних громад Бершадського району на 20102011 роки спрямовано іншої субвенції у сумі 1 млн. 19 тис. грн.

Бершадський – аграрний район, тому проблеми аграрно-промислового комплексу для нього особливо актуальні. Влада, за словами О.Ф. Снігура, вживала необхідні заходи щодо реалізації державної аграрної політики.

Саме в 2010 році стратегічним пріоритетом стали заходи, спрямовані на створення високотехнічного сільськогосподарського виробництва, відповідно машиннотракторний парк сільськогосподарських підприємств поповнився на 14 одиниць високопотужних тракторів, 9 одиниць зернозбиральних комбайнів, сільськогосподарським причіпним інвентарем, всього на суму більше 15 млн. грн.

За попередніми розрахунками, всіма категоріями господарств очікується забезпечити приріст валової продукції в порівнянні з попереднім роком на 2%. Об’єм валової продукції в порівняльних цінах 2005 року становитиме 410,3 млн. грн.

Питома вага сільськогосподарських підприємств в загальному об’ємі валової продукції становить 50% або 207 млн. грн., в тому числі рослинництва – 100 млн. грн., тваринництва – 106 млн. грн.

В цілому по району по всіх категоріях господарств валовий збір зерна становить 216 тис. тонн в заліковій вазі, що в повній мірі забезпечує потребу району в хлібові. Це дало можливість заготовити в регіональні ресурси для випічки хлібопекарських виробів більше 9 тис. тонн зерна, в тому числі незнижувальний запас – 2100 тонн.

Показники, досягнуті в буряківничій галузі, не задовольняють потребу переробних підприємств, тому ведеться активна робота по збільшенню посівних площ під цю культуру в 2011 році до 2883 га, тобто в два рази.

За 11 місяців поточного року сільгосппідприємствами вироблено 12870 тонн м’яса, 6430 тонн молока. Покращилась продуктивність сільськогосподарських тварин, збільшено чисельність поголів’я всіх видів худоби, оновлено маточне поголів’я за рахунок корів-первісток, перевірених по молочній продуктивності.

Головним завданням поточного року було створення молокопунктів. На сьогодні в районі діє 21 пункт по заготівлі молока, з них 16 – діючих, а 5 – створено за період з 1 вересня по 10 грудня 2010 року.

Територія Бершадського району становить 128583 га, з них сформовано орних земель запасу на загальній площі 6371 га та у процесі приватизації земель сільськогосподарського призначення резервний фонд на площі 9832 га.

За звітний період за діючими договорами оренди земель запасу та резервного фонду за згодою сторін переглянуто орендну плату та внесено зміни додатковими угодами до 115 договорів оренди, загальною площею 4260 га, що становить 60% від загальної кількості переданих в оренду земель. В зв’язку з цим середній розмір орендної плати збільшився з 147 до 218 грн. за 1 га за землі запасу, та з 174 до 283 грн. за 1 га за землі резервного фонду, що приведе до збільшення надходжень бюджету на суму 974 тис. грн.

В 2010 році нараховано орендної плати за землі запасу 346 тис. грн. На даний час сплачено 302 тис. грн., що складає 88%. За землі резервного фонду нарахована орендна плата в розмірі 1602 тис. грн., на сьогодні сплачено 1357 тис. грн., що складає 85%.

На частину земель запасу та резервного фонду, малопридатних для сільськогосподарського використання, які не надані в користування, протягом звітного періоду райдержадміністрацією прийнято два розпорядження щодо передачі таких земель під заліснення – на території П’ятківської сільської ради площею 48 га та Осіївської – 13 га. Також погоджено створення двох фермерських господарств на території Голдашівської сільської ради загальною площею 144 га на землях запасу та резервного фонду, не наданих в оренду.

В районі укладено 29394 договори оренди з власниками земельних ділянок (паїв) на площу 61264 га. За звітний період Вінницькою регіональною філією центру ДЗК зареєстровано 5758 додаткових угод на площу 12797 га та підготовлено до реєстрації 7280 додаткових угод на площу 13985 га до договорів оренди на земельні частки (паї) щодо збільшення орендної плати до 3% від нормативної грошової оцінки.

Загальна сума нарахованої орендної плати згідно з зареєстрованими та укладеними договорами на 2010 рік становить 26922 тис. грн. Розмір середньої орендної плати по району за один гектар земельної частки (паю) становить 440 грн. На даний час виплачено 26922 тис. грн., що становить 100% від нарахованої орендної плати.

В 2010 році продано 8 земельних ділянок площею 5,24 га на суму 778 тис. грн. До бюджету надійшло 747 тис. грн., з них 667 тис. грн. до місцевого та 80 тис. грн. до державного.

На території району знаходяться 126 водних об’єктів з площею земель водного фонду 2100 га. На 1.12.2010 року було передано в користування на умовах оренди 102 водних об’єкти на площу 2010 га, розмір орендної плати за один га становить від 100 до 615 грн., в залежності від площі та місця розташування водного об’єкта. Нараховано орендної плати за користування земельними ділянками земель водного фонду на 2010 рік згідно з договорами оренди на суму 333 тис. грн., на сьогодні сплачено 241 тис. грн., що становить 72%.

Проаналізовано стан справ щодо проведення нормативної грошової оцінки земель.

Вона була проведена лише по 30 населених пунктах на загальну площу 10673 га, що складає 70%. Тому за ініціативою голови РДА О.Ф. Снігура у грудні нинішнього року виділено кошти в сумі 53 тис. грн. у вигляді субвенції з ра - йонного бюджету Голдашівській, Кошаринецькій, М’якохідській, Поташнянській, Серединській, Сумівській, Тирлівській, Шляхівській сільським радам для оплати 30% вартості робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

До кінця 2011 року, при відповідному фінансуванні, планується завершити роботи з проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів на території району, в результаті чого надходження до відповідних бюджетів збільшаться як мінімум в два рази.

Пріоритетними для влади залишаються питання освіти, молодіжної політики, фізкультури та спорту.

За період з травня 2010 року проведено капітальні ремонти спортивного залу Крушинівської, внутрішніх туалетів Війтівської, Тирлівської шкіл, до початку нового опалювального сезону відремонтовано: котельню Ставківсь - кої, опалювальні системи Осіївської та Бершадської ЗОШ №1, побудовано теплотрасу на території міської школи №1, проведено заміну котлів в Маньківській, Флоринській, Серебрійській, Осіївській ЗОШ та ПТШ, проведено капітальні ремонти котлів в Крушинівській, Ставківській, Кидрасівській, Берізкобершадській школах.

В районі завершено роботу стосовно вивчення потреб багатодітних сімей, які виховують 5 і більше дітей. Таких в районі 22 (з них 3 сім’ї виховують по 6 дітей, 19 сімей – по 5 дітей). Всього в районі 388 багатодітних родин, які виховують 1267 дітей.

Діти з багатодітних малозабезпечених сімей безкоштовно харчуються в школах, а також на 100 та 50% звільнені від сплати за харчування діти в дошкільних дитячих закладах. Всім багатодітним сім’ям видаються посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім’ї, якими передбачено надання ряду пільг.

Важливою складовою державної турботи про дітей є їх оздоровлення. В районі протягом 2010 року оздоровлено 3896 дітей, що становить 56,2% від загальної кількості дітей шкільного віку. 386 дітей оздоровлено в стаціонарних закладах в межах області, 54 дітей оздоровлено в дитячих оздоровчих закладах, розташованих за межами області, 6 дітей – за межами України (в Іспанії), 3362 дітей відпочили в таборах денного перебування при загальноосвітніх школах. На зазначені цілі витрачено 1114 тис. грн., з них 556 тис. грн. – з місцевого бюджету та 558 тис. грн. – залучених коштів.

За звітний період в районі створено 1 прийомну сім’ю на базі родини Сівруків (виховують двох дітей) та 2 дитячих будинки сімейного типу – на базі родини Марченкових (виховують 5 дітей), на базі родини Стьопіних (виховують 10 дітей).

Найкращим показником розвитку спорту та фізкультури є досягнення наших спортсменів. В населених пунктах району створюються нові та проведено облаштування існуючих спортивних майданчиків. Проведено Всеукраїнський місячник благоустрою відкритих спортивних споруд та майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота», де за підсумками 2010 року Бершадський район посів І місце.

За підсумками літніх спортивних ігор молоді Вінниччини 2010 року район посів друге загальнокомандне місце серед районів І групи.
В спартакіаді державних службовців у 2010 році район посів І місце в області і був відзначений нагородами.

Максимум влада намагалася зробити і для галузі культури. На її утримання в 2010 році використано кошти в сумі 3562 тис. грн. Проведено ремонти клубних установ, дитячої музичної школи, районного краєзнавчого музею, музею культури села Поташні, а також фінансувались культурно-мистецькі заходи.

Відповідно є й гарні результати: в Немирові на фестивалі-конкурсі «Народні музики Поділля» народний аматорський колектив троїстих музик районного будинку культури «Подоляни» здобув І місце в номінації «Ансамблі та троїсті музики», дитячий зразковий танцювальний колектив «Мрія» брав участь в дитячому Всеукраїнському фестивалі «Чорноморські ігри» в Скадовську, де здобув ІІ місце в номінації «Народний танець», в листопаді в районному будинку культури відбувся ра - йонний фестиваль «Співець Подільського краю», присвячений 111-й річниці з дня народження композитора, фольклориста, педагога, нашого земляка Р.А. Скалецького. Переможці нагороджені грамотами та цінними подарунками, а вокальне тріо «Горлиця» РБК здобуло гран-прі.

Охорона і збереження культурної спадщини – одне із найголовніших завдань галузі культури.

В поточному році збереглась мережа бібліотечних установ. В районі 40 бібліотек, фонд літератури яких складає 488 тис. примірників книг. Всього по району у бібліотеки надійшло 6499 примірників нових книг на суму 71053 грн.

Проведено поточний ремонт приміщення районної бібліотеки на суму 2500 грн. Придбано столи, стільці, гардини на суму 7600 грн., комп’ютер і кольоровий принтер на суму 7100 грн.

На збереження доступності медичної допомоги та реалізації державної політики в сфері охорони здоров’я спрямована діяльність галузі, яку в районі представляють центральна районна лікарня зі стаціонаром на 280 ліжок, 7 дільничних лікарень на 110 ліжок, 8 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 25 фельдшерськоакушерських та фельдшерських пунктів.

Протягом даного періоду не допущено закриття жодного закладу охорони здоров’я.

Принцип безоплатності медичного обслуговування забезпечений у межах реальних видатків на охорону здоров’я.

За звітний період вони склали 24087 тис. грн., з яких 29,6% – на утримання сільської мережі. Збільшилися видатки на медикаменти та харчування, які склали відповідно 1227 тис. грн.

Видатками на оплату праці заклади забезпечені повністю, в тому числі і стимулюючими виплатами. Оскільки 2010 рік в Україні оголошено Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни, дана категорія населення не залишилась поза увагою. Так, на амбулаторне лікування даної категорії використано 86 тис. грн., на слухове протезування – 8,5 тис. грн.

Значною подією в житті району стало введення в експлуатацію пологово-акушерського корпусу ЦРЛ, яке відповідає найсучаснішим вимогам. На обладнання відділення витрачено близько 1 млн. грн. В перспективі нововведений заклад буде надавати медичні послуги і жителям сусідніх районів.

На виконання державних програм розроблено та подано на розгляд сесії районної ради відповідні районні програми. Активно в районі проводиться підготовка з реалізації пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій області. Створено робочу групу з реалізації пілотного проекту, ініційовано проведення засідання «круглого столу» на рівні районної ради за участю сільських голів та керівників закладів охорони здоров’я.

Серед позитивів роботи охорони здоров’я слід зауважити зниження в поточному році дитячої та перинатальної смертності, недопущення материнських втрат, своєчасне надання невідкладної допомоги, первинної медико-санітарної допомоги, забезпечення кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги на вторинному рівні.

Першочерговими завданнями на наступний рік в сфері охорони здоров’я є: переведення на фінансування з районного бюджету закладів первинної медико-санітарної допомоги району, створення центру первинної медико-санітарної допомоги, сприяння створенню на базі ЦРЛ окружної лікарні, впровадження сучасних енергозберігаючих технологій та скорочення споживання енергоресурсів, наближення швидкої медичної допомоги у сільській місцевості за принципом: 20 хвилин з часу виклику, відкриття реабілітаційного відділення ЦРЛ.

Соціальний захист населення – один із важливих напрямків державної політики

На покриття витрат, пов’язаних з наданням пільг, субсидій, виплат чорнобильцям, соціальних допомог населенню відповідно до чинного законодавства, управлінням праці та соціального захисту населення РДА, за 11 місяців 2010 року профінансовано 38525 тис. грн., що на 11,7 тис. грн.
більше відповідного періоду минулого року. Проведено виплату одноразової матеріальної допомоги 75 інвалідам на суму 7780 грн.

На покриття видатків з пільгового користування квартирним телефоном Бершадському цеху електрозв’язку №13 Вінницької філії ВАТ «Укртелеком» за 2010 рік перераховано кошти: за абонплату – 111,7 тис. грн., за установку телефонів (11 особам) – 1,8 тис. грн.

В повному обсязі відшкодовано витрати, пов’язані з пільговим перевезенням пенсіонерів, ветеранів війни та праці, інвалідів в приміському автомобільному та залізничному транспорті перевізникам Бершадському АТП 10527 та залізничному об’єднанню «Гайворон».

У 2010 році використано кошти із державного бюджету на соціальні допомоги в сумі 31917 тис. грн. Видатки на зазначені виплати у 2010 році порівняно із 2009 роком збільшено на 10919 тис. грн.

З метою забезпечення права непрацездатних громадян та інвалідів на отримання соціальних послуг з догляду, надання яких забезпечують фізичні особи відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України про „Порядок призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги” в районі забезпечується виплата зазначеної компенсації за рахунок місцевого бюджету. В 2010 році таку компенсацію отримали 452 особи, яким виплачено компенсацію в сумі 498,4 тис. грн.

Видатки з місцевого бюджету на виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, у 2010 році в порівнянні з 2009 роком збільшились на 163,7 тис. грн., або в 1,5 раза у зв’язку із збільшенням кількості осіб, які потребують стороннього догляду та нездатності до самообслуговування.

На постійному контролі перебуває питання про інформування населення щодо спрощеного порядку надання житлових субсидій. В кожному селі району проведено збори громадян, в ході яких жителям надано роз’яснення щодо надання житлових субсидій за спрощеною системою.

За дев’ять місяців поточного року район зайняв 17 місце по рівню оплати праці в області.

За останніх шість місяців 2010 року відбулось зростання фонду оплати праці штатних працівників на 92939 тис. грн., що відповідно вплинуло на ріст зарплати. За оперативними даними, за січеньлистопад нинішнього року середньомісячна заробітна плата відповідно до січнялипня збільшилась з 1365 до 1480 грн. і складає 163% по відношенню до прожиткового рівня, встановленого для працездатної особи.

За статистичними даними, станом на 1 грудня 2010 року в районі на економічно активних підприємствах борг по зарплаті відсутній. Заборгованість в сумі 173 тис. грн. з її виплати має лише одне підприємство-банкрут – ТОВ «Агрофірма «Баланівська», по якому проводиться ліквідаційна процедура.

Протягом січня-листопада в районі створено 673 робочих місця при річному завданні 505, що складає 133,3%, в тому числі для найманих працівників у юридичних осіб – 267 робочих місць, для найманих працівників у фізичних осіб-підприємців – 137, для фізичних осіб-підприємців – 269.

Суттєво зменшились борги економічно активних підприємств по платежах до Пенсійного фонду. Так, якщо на 1.06.2010 року такі борги складали 758 тис. грн. по 10 підприємствах, то на 1.12.2010 року – лише 465 тис. грн. по 6-ти. І ця робота продовжується в напрямку повної їх ліквідації. Адже борги призводять до нарахування штрафних санкцій та пені, що зменшує ефективність господарювання. Це стримує також і ріст зарплати.

В цілому план по доходах до Пенсійного фонду за 11 місяців виконано на 107% за рахунок добросовісних платників у сумі 119,4 млн. грн.
– У звіті мною названі конкретні справи і факти, за якими стоїть щоденна конкретна робота структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних відомств, служб, – наголосив Олександр Федорович.
– Усі ці результати свідчать, що в нас є розуміння великої відповідальність перед громадою, її жителями за поліпшення рівня життя, пошук найефективніших методів господарювання, які б зробили наш район успішнішим.

Але всі ці результати не є для нас приводом для заспокоєння. Є ряд проблем, які необхідно вирішити.

Серед таких голова РДА О.Ф. Снігур назвав незавершене будівництво газопроводу-відводу до с. Вербки Чечельницького району. Кошти державних субвенцій, що спрямовувались на будівництво в попередні роки, були незначними, а в 2008 і 2009 роках об’єкт взагалі не фінансувався. Повільна добудова газопроводу значно стримує соціально-економічний розвиток двох районів Вінницької області – Бершадського та Чечельницького. Тому планується включення даного об’єкту до переліку інвестиційних проектів, що в першочерговому порядку мають фінансуватися з видатків державного бюджету, включення об’єкту до державних програм газифікації. Для завершення будівництва необхідно 25 млн. грн.

В аварійному стані знаходиться автомобільний міст в Берізках-Бершадських через Південний Буг, остання реконструкція якого здійснена в 1991 році. Колони мосту підмиті. Розрахунок навантаження потребує коригування.

Рух по мосту обмежений і здійснюється в односторонньому напрямку. Відповідно необхідно провести ряд заходів щодо включення будівництва нового мосту до переліку інвестиційних проектів, що в першочерговому порядку мають фінансуватися з видатків державного бюджету, включення будівництва об’єкту до заходів, що фінансуватимуться в межах видатків на підготовку України до чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Для будівництва нового мосту необхідно орієнтовно 30 млн. грн.

Не завершена реконструкція Лісничанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В аварійному стані знаходиться спортзал Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Дані об’єкти планується включити до переліку інвестиційних проектів, що мають фінансуватися з видатків державного бюджету.

Необхідне проведення капітальних ремонтів доріг комунальної власності району, адже більшість з них знаходяться вкрай в негативному стані.
– Тому наші здобутки за даний період, – зазначив Олександр Федорович, – примушують не тільки дотримуватися визначеного рівня, а й поступово і впевнено нарощувати темпи. Обсяг робіт, що на нас чекають, надзвичайно великий. Потрібно довести до логічного завершення всі справи, які ми розпочали.

Після цього голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур відповів на запитання присутніх. Мова йшла про забезпечення якості молока на молокопунктах, укладання договорів оренди на земельні ділянки, ремонт комунальних доріг, співпрацю органів місцевого самоврядування з ветеранськими організаціями, автобусне сполучення з селами району по ліву сторону Бугу, організацію дозвілля молоді тощо.

Подібні конференції проводитимуться регулярно, запевнив Олександр Федорович, адже громадськість має знати про діяльність, кроки влади, повинна мати максимум об’єктивної інформації.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
8 фото   
<b>День Незалежності 2007</b><br />
2 фото   
<b>Хай буде успішним рік Дракона</b><br />В календарі чимало свят, але Новий рік &ndash; особливе з них, адже це не просто початок нового відліку часу, а й...
27 фото   
<b>П'ЯТКІВКА</b><br />Вважалося, що село відоме ще з Х/ІІІ століття, а походження назви докінця не вияснене. Однак вважають, що походить...
2 фото   
<b>Роман Андрущак: «Я відкритий для всіх»</b><br />– Романе Леонідовичу, декому із читачів цікаво більше дізнатися про Вас, чому пішли на службу в систему МВС?
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Серебрія
Звонський Костянтин Артемович (1913) 1913 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1941 р.

З історії Бершаді
Виникнення козацтва посилило оборонне значення Бершаді. Ще в першій половині XVI ст. сюди з Поділля і Волині збиралися втікачі, які створювали козацькі загони. Існування «непослушного» населення мало значний вплив на місцеве селянство, яке відмовлялося платити феодальні податки. В матеріалах опису староства 1616 року є відомості, що в південних районах селяни податків не платили. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Кроки, що символізують перспективу - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення