Страв на урочистості готується дуже багато і в великому асортименті. Та не всі розуміють – щедрість і гостинність повинні бути поміркованими, їжа на такі урочистості часто готується не завжди з якісних продуктів і в умовах, які не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, із порушенням технології. До приготування залучаються особи, які не знайомі з правилами приготування великої кількості їжі і не пройшли відповідного медичного обстеження.
Якщо серед таких людей трапляються хворі кишковими захворюваннями в легкій формі, носії збудників інфекцій, з хворобами шкіри і верхніх дихальних шляхів – це призводить до масового отруєння.
Щоб ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади, прислухайтесь до порад працівників санепідслужби. Обов’язково погоджуйте меню з фахівцями держ санепіднагляду. Використовуйте для приготування страв тільки продукти гарантованої якості, які мають документи про їх безпечність. Не залучайте до приготування їжі не обстежених в лікувальних закладах осіб. Не готуйте великої кількості страв заздалегідь.
Уникайте в літню пору приготування холодцю і заливних страв, салатів з майонезом, паштетів, страви з оселедців, кремових кондитерських виробів.
Наталія ГУБКО, головний державний санітарний лікар району