Погоджуючи асортимент товарів, які там реалізуються, санепідслужба керується спільним наказом Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 року №620/563, який забороняє реалізацію в шкільних буфетах виробів, жарених у фритюрі, в тому числі чипсів та сухариків, виробів швидкого приготування, газованих напоїв, квасу, натуральної кави, кремових виробів, вершково-рослинного масла та масла з додаванням будь-якої іншої сировини (риби, морепродуктів тощо).
Забороняється також використовувати продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, інші хімічні добавки.
У випадку виявлення подібних фактів до винних вживатимуться заходи адміністративного впливу (штрафні санкції, вилучення з обігу вказаної продукції).
Але, враховуючи потребу у дотриманні кратності перевірок та розгалуженість даних точок, постійно утримувати ситуацію під контролем неможливо.
Турбота про здоров’я наших дітей – завдання не лише контролюючих органів, а й батьків. Тому у разі виявлення подібних фактів бажаючі можуть звернутись в санітарно-епідеміологічну станцію району за телефоном 2-41-03.
Наталія ГУБКО, головний державний санітарний лікар Бершадського району.