Сучасні вчені також рекомендують моркву як продукт, здатний захистити організм від багатьох захворювань. Американські дослідники, наприклад, стверджують, що один грам моркви містить на третину більше розчинної целюлози, ніж вівсяні висівки, – найдорожчий у США продукт, який рекомендовано в боротьбі проти холестерину. Крім того, морква містить бета-каротин, що в організмі людини перетворюється на вітамін А, необхідний для очей.
Деякі люди віддають перевагу сирій моркві, вважаючи, що вона містить більше вітамінів та інших корисних речовин. Проте останні дослідження показують, що це не зовсім так. Наприклад, у вареній моркві втричі більше антиоксидантів, що захищають організм від раку, ніж у сирій. А під час зберігання вареної моркви виникають нові хімічні сполуки з високою антиоксидантною активністю.