Згубний холодильник і для картоплі. Низька температура провокує перетворення крохмалю, який міститься у ній, у цукор, змінюючи колір коренеплодів і смак. Картоплю потрібно зберігати в сухому прохолодному місці. Для цього її обгортають папером або ж кладуть у спеціальні мішки.
Сухе і прохолодне місце ідеально підходить і для зберігання неочищеної цибулі.
Крім того, повинна бути постійна циркуляція повітря.
Покласти цибулю у холодильник можна тільки при умові, якщо вона очищена та готова до використання.
Часник спеціалісти радять зберігати у сухому темному місці при кімнатній температурі. У холодильнику він може запліснявіти.
Спілі банани можуть полежати у холодильнику кілька днів. Однак, якщо залишити там неспілі фрукти, вони швидко зіпсуються.
«Вбиває» зберігання у холодильнику і хліб. Цікаво, що навіть заморожування буханки хліба принесе їй менше шкоди, ніж зберігання на полиці холодильника. Дуже низька температура може надовго запобігти черствінню хліба, а понижена (4-6 °C), навпаки, прискорить цей процес.
За матеріалами ЗМІ.