Старанно працювали, готуючись до жнив, і слюсарі Іван Когут та Микола Трачук.
Тож як тільки виглянуло довгоочікуване сонце і висушило хлібостій, робота закипіла. Щоб не гаяти час на обіди, дворазове харчування було передбачене прямо в полі. Збіжжя, доставлене на зернотік, старанно очищали Олександр Дудник та Леонід Ніжинський. Його облік веде Любов Херсонюк. Безперебійну роботу току забезпечує електрик Петро Швакуляк.
Ще станом на 21 липня на зернотік було доставлено перших 5,5 тисяч центнерів зерна. На його очистці старанно працювали Надія Сасюк, Галина Трачук, Людмила Хворостяна, Оксана Федорчук, Надія Горбатюк та Василь Трачук.
Під відкритим небом на зернотоку – ні зернини, все в складах. Навіть якщо починається дощ, у полі обов’язково чергує один з комбайнових екіпажів, інші тим часом можуть переїжджати на поля, які обминув дощ.
Усі готові працювати цілодобово, тільки б зібрати і зберегти вирощене. Саме розум і руки таких, як у БерізкахБершадських хліборобів, зробили Україну однією з найбагатших на хліб країн у світі.
Тож чи маємо право не шанувати хліборобів?
Олександра КОВАЛЬ, громадський кореспондент, с.
Берізки-Бершадські.