Директор підприєм ст ва Олександр Панчук запевнив, що для цього робиться все.
Наприклад, для перевірки його якості від приватного сектора за останніх десять років ПАТ «Бершадьмолоко» облаштувало більше 120 молокоприймальних пунктів – з відповідними комунікаціями, охолоджувачами, засобами і приладами для дослідження фізико-хімічних показників. У таких молоко приймальних пунктах контроль за якістю здійснюється щодня, молоко від кожного господарства досліджується також на вміст антибіотиків та фальсифікуючих речовин.
Наприклад, тільки один заготовач із Маньківки Надія Тищенко щодня приймає до семисот літрів молока, яке зливається в загальну ємкість для охолодження тільки після досліджень.
На цьому переробному підприємстві розповіли, що одна людина може здати до двох тонн молока за місяць і отримати за нього три-чотири тисячі гривень.
Жителька цього ж села Лариса Ужвак, наприклад, здає молоко сюди вже десять років – по 600-700 літрів щомісяця від однієї корови і отримує до двох тисяч гривень.
Перевіряється якість молока у присутності молокоздавачів. А щоб сировину взагалі заготовляти якісну, переробники і надалі облаштовуватимуть у селах молокоприймальні пункти і навіть поставили за мету повністю покрити ними зону молокозаготівель.
Залишається тільки додати, що ПАТ «Бершадьмолоко» входить у десятку найпотужніших молокопереробних підприємств України, а 86 відсотками його акцій володіє дочірнє підприємство кондитерська фабрика «РОШЕН».
Тому і дбають не тільки про кількість молокосировини, яку заготовляють, а й про її якість.