Зокрема, нарощують обсяги виробництва м’яса у птахокомбінаті «Бершадський», де його вироблено 8227 тонн. У структурі виробництва м’яса в районі це становить 91 відсоток.
З впровадженням прогресивних технологій вирощування худоби збільшилося його виробництво на 16-12 тонн у таких господарствах, як Бершадська філія ПрАТ «Зернопродукт МХП», СФГ «Новосулківське», ПСП «Тетяна», «Промінь», ТОВ «Удич», «Явір-Агросервіс».
Де серйозно займаються виробництвом молока, теж мають кошти. А у ТОВ «Устя» його виробництво збільшилося на 330, «Осіївське» – на 293, ПСП «Тетяна» – на 119, Бершадській філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» – на 115, ПП «Промінь» – на 92, «Обрій» – 44 тонни.
Резервом виробництва тваринницької продукції була і залишається кормова база. Де є корми, там і продуктивність.
Згідно з оперативними даними, на період наступної зимівлі вже заготовлено по 1-1,2 тонни сіна на корову, по 4,2-4,5 тонни сінажу, що повністю забезпечує потребу.
Домагаються запланованої продуктивності худоби у зимовий період у ТОВ «Осіївське», «Устя», Бершадській філії ПрАТ «Зернопродукт МХП», ТОВ «Світанок-Агросвіт», ПП «Промінь», де сіна і сінажа заготовлено 110-112 відсотків від потреби.
Нині триває заготівля силосу кукурудзи. На день, коли готувався цей матеріал, його було вже заготовлено по 10,6 тонни на корову, а у ТОВ «Світанок-Агросвіт» і ПП «Обрій» – по 18 тонн, у ТОВ «Устя» – по 16. Від спеціалістів у такому випадку вимагається одне: організовано використати кормові запаси.
Володимир ГОДОВАНЕЦЬ, головний зоотехнік управління АПР райдержадміністрації.