Уражений хліб набуває неприємного специфічного запаху, має липкий м’якіш, який тягнеться нитками.
З метою попередження картопляної хвороби хліба потрібно проводити певні заходи під час зберігання борошна, виробництва хлібобулочних виробів, їх зберігання та продажу. Приміщення для продажу та зберігання хліба повинні бути сухими, добре провітрюватись. Реалізацію і викладку хліба під час транспортування та зберігання потрібно проводити в один ряд. Полиці, лотки потрібно очищати від залишків крихт, протирати 3% розчином оцту.
У випадку виявлення в процесі зберігання або продажу ознак захворювань хліба картопляною хворобою необхідно негайно такий хліб прибрати з торгового залу і допоміжних приміщень. Уражений хліб можна використовувати на корм тваринам.
Василь РИБАК,
лікар з гігієни харчування райсанепідстанції.