Fridge magnet wooden gears

Стежина добра і любові

  • Подобається0Не подобається
  • 14 Грудня 2013, 19:59

Трудовий шлях разом із чоловіком Василем Миколайовичем, теж випускником Вінницького медінституту, Валентина починала дільничним терапевтом у Красносільській лікарні. Її відзначали серйозне і відповідальне ставлення до роботи, ретельність виконання вимог схем і методів лікування, а ще – доброта, толерантність і любов. Із самого початку її стежина була уквітчана щирістю, небайдужістю і милосердям.

Далі шлях проліг на райцентр – Валентину Петрівну перевели у поліклінічне відділення райлікарні, де вона також була дільничним терапевтом. По суті – сімейним лікарем, який знає усіх людей на дільниці, їхні болі і проблеми. Її жага до знань, непереможне бажання допомагати людям, порив зрозуміти кожного стали дуже доречними на цій посаді. Здобула авторитет і повагу завдяки сумлінній самовідданій праці, людяності і високому професіоналізму.

Організаторський талант і здібності керівника запримітило керівництво, доручило виконувати обов’язки завідувача поліклініки ЦРЛ, згодом – поліклінічного відділення.

Тоді поліклінічна служба була найпотужнішою в районі.

Дев’ять років тому Валентина Петрівна була призначена першим заступником головного лікаря ЦРЛ із медичного обслуговування населення району. Настав час вийти за рамки поліклініки і навіть районної лікарні. Опікування сільською медициною – вельми нелегка справа.

Вже тоді закладалися засади сімейної медицини, зрозуміло було, що в галузі назрівають реформи. Валентина Петрівна пройшла курси сімейних лікарів, але практичну медицину не залишила.

Вже третій рік Валентина Довгань – заступник головного лікаря з медичної частини, а якщо коротше – начмед. Від її обізнаності та професіоналізму, зібраності і високої кваліфікації залежить організація стаціонарної допомоги хворим та розв’язання безлічі інших питань. І кому ж ще бути на такій посаді, як не розумній і принциповій людині, лікареві-організаторові вищої категорії?

Ось ще кілька штрихів до портрета: ділова, завжди елегантна, зібрана, приваблива, водночас вимоглива до себе і до інших. Ніхто і ніколи не здогадається про її втомленість чи поганий настрій.

Найголовніше її кредо: якісна медична допомога хворим. Не тільки медичними, а й багатьма іншими проблемами переймається вона як депутат райради, член постійної комісії з питань бюджету та економічних реформ.

У полі зору Валентини Петрівни – надання екстреної та інтенсивної медичної допомоги хворим у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, контроль за якістю її надання, розбір складних та конфліктних ситуацій, організація інформаційно-аналітичної роботи та щоденний контроль за роботою стаціонару ЦРЛ. Назріває наступний етап реформування охорони здоров’я вторинного рівня. Половина успіху залежить від рівня підготовки медичних кадрів. Валентина Петрівна безпосередньо взаємодіє із завідувачами відділень та старшими медсестрами.

Щодня потрібно аналізувати великий обсяг інформації про стан справ у відділеннях. З головним лікарем В.А. Залецьким приймати десятки управлінських рішень і розв’язувати проблеми лікувально-діагностичного процесу.

... У послужному списку Валентини Петрівни багато відзнак, але найвищою нагородою вважає вдячність пацієнтів, щиру підтримку колег та рідних, людей, яким повернула здоров’я. А найбільша втіха і розрада – родина, спілкування з рідними. Серце радіє, коли їй усміхається внучка Машенька. Разом із чоловіком Василем Миколайовичем виховали двох дітей: сина Олександра та доньку Олену (вона з чоловіком Ігорем також лікарі, працюють у райлікарні).

Завтра у Валентини Петрівни – ювілей. Колеги, друзі, рідні, пацієнти вітають її і зичать усього найкращого в житті, хай здійсняться усі побажання, приносячи цій чудовій жінці щастя, добро, здоров’я і удачу.

Людмила НІМЧУК, громадський кореспондент.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Ювілей школи відзначили урочисто</b><br />Минулої п’ятниці урочисто відзначили 150-річчя Дяківської школи.
9 фото   
<b>Подарунки до зимових канікул</b><br />Гарними новорічними та різдвяними святами завершився минулий та розпочався новий 2012 рік. Особливо радісними вони...
3 фото   
<b>Біля автовокзалу</b><br />
6 фото   
<b>Еко-музичний благодійний фестиваль «SKYLINE»</b><br />15 та 16 липня острів Анталька с. Флорино перетворився на зону стильної музики і відпочинку під відкритим небом. Адже...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Серединка
Моргун Павло Васильович (1898) 1898 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1941 р.

З історії Бершаді
Поряд з досягненнями в економіці відчутні зміни відбувалися в культурному житті. З перших днів після визволення почала виходити районна газета «Соціалістичний шлях» (з 1963 року — «Вогні комунізму»). Відкрилося педагогічне училище, в якому з числа молоді, що мала семирічну освіту, готували учителів початкових класів. У цьому закладі більш як 20 кваліфікованих викладачів навчали понад 300... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Стежина добра і любові - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення