В кафе та барах не дотримується технологія приготування страв, умови зберігання продуктів, відсутні гігієнічні висновки або якісні посвідчення на продукти та сировину, реєструються випадки залучень до роботи осіб без медичних оглядів або з несвоєчасним його проходженням (бари «Самара», «Наташа»).
За виявлені порушення на 9 приватних підприємців, які є власниками закладів торгівлі та громадського харчування, санслужбою накладено штрафні санкції, за продаж продуктів із завершеним терміном придатності застосовано 11 фінансових санкцій на суму 1174 грн., вилучено з реалізації 67,5 кг непридатних продуктів. Постановами головного державного санітарного лікаря району заборонено продаж пива на розлив на трьох торговельних об’єктах, відсторонено від роботи 11 осіб, які не мають медичного обстеження.
Шановні жителі Бершадщини! Скористуйтесь порадами фахівців, під час купівлі продуктів звертайте увагу на умови і терміни їх зберігання, не купуйте продукти сумнівної якості. Власники та працівники закладів – не порушуйте вимог санітарних правил, не залучайте до роботи осіб, які не пройшли медичне обстеження.
Василь РИБАК, лікар з гігієни харчування Бершадської райСЕС.