За офіційними даними цього року в Україні таких зареєстровано 137, унаслідок яких постраждало 2762 особи, з них – 1277 дітей.
У ході розслідувань з’ясовано, що основними причинами отруєнь були порушення технології приготування, термінів і температури зберігання продуктів, правил особистої гігієни персоналу, не дотримання товарного сусідства та реалізація продуктів із простроченим терміном придатності. Часто до роботи допускаються особи без пройденого медичного огляду.
Як показують комісійні обстеження закладів торгівлі та громадського харчування, всі вищевказані порушення можна побачити і в більшості торгових точок нашого району.
Зазвичай їхні власники ігнорують рекомендації та надалі піддають небезпеці здоров'я своїх клієнтів.
Наталія ГУБКО, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Бершадському районі.