Fridge magnet wooden gears

Мисливські страви від Анатолія Шевчука

  • Подобається0Не подобається
  • 13 Лютого 2014, 22:48

Анатолій ШЕВЧУК – уродженець Великої Киріївки. Йому п’ятдесят років, більшість з яких він прожив у Росії, в Рязанській області. Та рідної мови, рідної землі не забув, при першій же нагоді приїздить в Україну. Працює в транспортній сфері. А ще Анатолій Васильович завзятий мисливець, природолюб.
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів мисливських страв від нашого земляка.

Суп мисливський

Потрібно: 1 кілограм м'яса з дичини, 2 літри води, чверть склянки ячмінної або рисової крупи, 1 ложка манної крупи, сіль.

М'ясо рубаємо на шматочки, промиваємо і варимо годину на малому вогні. Потім засипаємо крупу і теж варимо близько години. Солимо в кінці. Можна за смаком додати спеції.

Юшка польова

Ця страва досить поширена не тільки серед рибалок, а й мисливців. Потрібні: риба, вода, картопля, морква, цибуля, сіль, спеції, зелень.

Готується дуже просто – вода доводиться до кипіння, додається риба, після закипання вариться на повільному вогні 15 хвилин. Потім дістаємо рибу, викладаємо на піднос, посипаємо сіллю і подаємо на стіл. У бульйон додаємо дрібно порізані цибулю і сіль, через п'ять хвилин – картоплю, все доводимо до кипіння, а через вісім хвилин – зелень і сіль за смаком. Спеції також повинні перекипіти. У кінці додаємо горілки в розрахунку 10 грамів на один літр і знімаємо з вогню. Юшка готова.

Шурпа мисливська

Погрібні: м'ясо на кістці (свинина, баранина, телятина чи дичина), картопля, морква, помідори, перець болгарський, цибуля, зелень, сіль, спеції.

Спочатку рубаємо м'ясо шматками по 50-100 грамів, заливаємо водою і варимо до того моменту, коли м'ясо відділиться від кісток. З'явиться накип – його не потрібно знімати. Далі варимо м'ясо на повільному вогні до готовності. Потім додаємо дрібно порізані моркву, цибулю, перець, через 5 хвилин – картоплю, ще через 8-10 хвилин – зелень, сіль, спеції за смаком. Перекип'ятити.

Додати по 10 грамів горілки на кожний літр вмісту. Шурпа готова.


Дивіться також в розділі  Цікаво
» 17.06.2018 Амброзія полинолиста – однорічна яра рослина, що схожа на коноплю, за розміром і формою нагадує полин гіркий (звідки і назва – полинолиста). За сприятливих умов стебло рослини досягає висоти 22,5 метра, а коріння заглиблюється до 4 м. Стебло і...
» 02.04.2018 Сьогодні розповім про тополю. Відомо близько 150 видів тополь. Із них в Україні – 11. Найпоширеніші в нас – тополя тремтяча або осика, чорна або осокір, пірамідальна або колоновидна. Цю тополю ще називають італійською. Виростає у висоту до 40 метрів.
» 01.04.2018 Подорожчання передплати на друковані періодичні видання з 1 липня цього року, схоже, все-таки відбудеться. Національний оператор поштового зв’язку «Укрпошта» (читай – монополіст у сфері організації передплати на газети і журнали) підвищує розцінки...
» 01.04.2018 на ринку та в магазинах м. Бершаді станом на 27 березня 2018 р. (грн. за кг, літр)
» 01.04.2018 Царський посуд і ціпок від письменника
» 01.04.2018 Як Василь Гордійович вибився у люди
» 16.03.2018 Кількість населення у районах і містах області
» 03.03.2018 Лелека щастя принесе
» 12.02.2018 Водії! готуйте кошти на нові аптечки
» 29.01.2018 Замітки з історії Бершаді
Всі статті розділу Цікаво »
Цікаві фото
2 фото   
<b>«Проліски надії» – мистецьке свято освітян</b><br />На Вінниччині щороку з успіхом проходить фестиваль вчительської та учнівської народної творчості. Минулої середи в...
2 фото   
<b>В Яланці відкрито оновлені заклади</b><br />Одним із позитивних моментів реформи системи охорони здоров’я у районі є те, що медичні заклади отримали...
4 фото   
<b>Пожежники з Моравіци відвідали Баланівку</b><br />На свято Івана Купала в Баланівку приїхали польські друзі з гміни Моравіца Свєнтокшиського воєводства. Вони привезли,...
5 фото   
<b>Від кризи до стабілізації та поступу економіки</b><br />Минулої п’ятниці відбулося засідання колегії райдержадміністрації, на якій було розглянуто ряд важливих питань. В...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бершадь
Загребельний Анастасій Якович (1921) 1921 р., українець, робітник. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.05.44.

З історії Бершаді
Виникнення козацтва посилило оборонне значення Бершаді. Ще в першій половині XVI ст. сюди з Поділля і Волині збиралися втікачі, які створювали козацькі загони. Існування «непослушного» населення мало значний вплив на місцеве селянство, яке відмовлялося платити феодальні податки. В матеріалах опису староства 1616 року є відомості, що в південних районах селяни податків не платили. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Мисливські страви від Анатолія Шевчука - Все цікаве про Бершадь і не тільки - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники