Суп мисливський
Потрібно: 1 кілограм м'яса з дичини, 2 літри води, чверть склянки ячмінної або рисової крупи, 1 ложка манної крупи, сіль.
М'ясо рубаємо на шматочки, промиваємо і варимо годину на малому вогні. Потім засипаємо крупу і теж варимо близько години. Солимо в кінці. Можна за смаком додати спеції.
Юшка польова
Ця страва досить поширена не тільки серед рибалок, а й мисливців. Потрібні: риба, вода, картопля, морква, цибуля, сіль, спеції, зелень.
Готується дуже просто – вода доводиться до кипіння, додається риба, після закипання вариться на повільному вогні 15 хвилин. Потім дістаємо рибу, викладаємо на піднос, посипаємо сіллю і подаємо на стіл. У бульйон додаємо дрібно порізані цибулю і сіль, через п'ять хвилин – картоплю, все доводимо до кипіння, а через вісім хвилин – зелень і сіль за смаком. Спеції також повинні перекипіти. У кінці додаємо горілки в розрахунку 10 грамів на один літр і знімаємо з вогню. Юшка готова.
Шурпа мисливська
Погрібні: м'ясо на кістці (свинина, баранина, телятина чи дичина), картопля, морква, помідори, перець болгарський, цибуля, зелень, сіль, спеції.
Спочатку рубаємо м'ясо шматками по 50-100 грамів, заливаємо водою і варимо до того моменту, коли м'ясо відділиться від кісток. З'явиться накип – його не потрібно знімати. Далі варимо м'ясо на повільному вогні до готовності. Потім додаємо дрібно порізані моркву, цибулю, перець, через 5 хвилин – картоплю, ще через 8-10 хвилин – зелень, сіль, спеції за смаком. Перекип'ятити.
Додати по 10 грамів горілки на кожний літр вмісту. Шурпа готова.