Fridge magnet wooden gears

ЩО СМАЧНІШЕ ВІД БОРЩУ!

  • Подобається0Не подобається
  • 22 Грудня 2008, 19:14

Ми можемо захоплюватися французькими делікатесами, марити екзотичністю мексиканських або італійських страв, але без борщу, вареників із сиром, свинини, карасів у сметані, паляниць і коржиків, напоїв з меду і фруктів нам просто не прожити.
У народній творчості про борщ говориться як про основну страву: "Борщ – всьому голова", "Немає страви кращої за борщ". Він широко використовується не тільки як повсякденна страва: його готують і на весілля, і на хрестини, і на поминки, і на Різдво.
Як і більшість страв української кухні, борщ має складний набір компонентів. Його готують на м'ясних і грибних бульйонах, бульйонах з птиці, на овочевих відварах і квасі.
Обов'язкові складники – морква, цибуля, зелень, томати.
Проте перше місце займає буряк, який використовували наші предки ще триста років тому. Саме буряку, який на старослов'янській мові називався "бърщь", ми зобов'язані назвою страви, яка стала візитною карткою нашої кухні.
Майстерні кулінари різних країн подарували своїм народам московський, сибірський, білоруський, польський, кишинівський та інші борщі, кожен з яких відображає національні та географічні особливості тієї чи іншої народності й місцевості.
Укрінформ.

Дивіться також в розділі  Вдома
» 30.04.2015 У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або...
» 25.03.2014 У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не...
» 01.01.2014 Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося...
» 10.12.2013 Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів.
» 24.11.2013 Як боротися зі стресом
» 09.11.2013 Хронічна серцева недостатність
» 26.08.2013 Життєдайна сила материнського молока
» 30.07.2013 Як сили відновити?
» 02.06.2013 Бережіть себе і будьте здорові
» 02.12.2012 Як запобігти інсульту?
Всі статті розділу Вдома »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Як святкувала Бершадщина</b><br />Урочистості з нагоди 24-ої річниці Незалежності України відбулися 24 серпня біля районного будинку культури.
3 фото   
<b>Естафета визволення на Бершадщині</b><br />Минулої п’ятниці бершадці та делегація Вінницької області зустрічали делегацію з Кіровоградщини для здійснення...
5 фото   
<b>Кавун Василь Михайлович</b><br />Василь Михайлович Кавун (14 серпня 1928, Кобринове &mdash; 8 серпня 2009, Київ) &mdash; державний та партійний діяч...
4 фото   
<b>Відкриття пам’ятного знаку Родіону Скалецькому</b><br />22 листопада о 10 годині з нагоди 112 &ndash; річниці з дня народження одного із відомих самодіяльних композиторів...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Устя
Фищук Василь Гаврилович (1922) 1922 р., українець. Мобілізований в 1941 р. Мол. сержант. Загинув 21.03.43. Похов. ст. Н.Дмитрівка, Краснодарьский кр.

З історії Бершаді
Проте дальший розвиток певною мірою гальмувався невеликими розмірами господарства. Щоб краще організувати працю, повніше використати техніку й кадри, в 1950 році бершадські колгоспи ім. Ворошилова, ім. Будьонного, «П'ятирічка за 4 роки» об'єдналися в одне господарство — ім. Будьонного. Згодом до новоствореного господарства приєднався колгосп с. Бирлівки. Новий колгосп назвали ім. Леніна. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ЩО СМАЧНІШЕ ВІД БОРЩУ! - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники