КАРТОПЛЯ, ЗАПЕЧЕНА ІЗ СИРОМ
Потрібно: картопля – 6 шт., часник – 1 голівка, олія – 1 ст. л., сир тертий – 1/4 скл., вершки 20-35% – 1/4 скл., петрушка подрібнена – 1 ст. л., мелений чорний перець, сіль за смаком.
Приготування: цілу голівку часнику змастити олією і загорнути у фольгу. Картоплю «в мундирі» і часник запекти на грилі або в духовці (220° С) до готовності. Запечений часник дрібно порізати. Кожну картоплину розрізати вздовж, вийняти ложкою серцевину, змішати з часниковою масою.
Додати петрушку і сир (залишивши трохи для посипання), посолити, поперчити. Міксером збити масу до однорідної консистенції, влити вершки, перемішати. Наповнити картоплю цією начинкою, посипати рештою сиру і запекти.
ВІДВАРНА ЯЛОВИЧИНА З ХРОНОМ
На 1 кг яловичини – 1 склянка сметани, 2 яйця, 2 кореня хрону, 1 цибулина, по 1 кореню моркви та петрушки, 1 кг картоплі, 1 ст.
ложка вершкового масла.
Яловичину кладуть у киплячу воду, додають цибулі, коріння моркви і петрушки, перцю і варять до готовності.
Зварене м'ясо виймають з каструлі, нарізують шматками, вкладають їх у змащений маслом сотейник або каструлю з широким дном, заливають сметаною, змішаною з тертим хроном, сирими яйцями та сіллю, і ставлять у духовку, щоб зарум'янилось.
Подають яловичину з відвареною картоплею, заправленою маслом і посипаною зеленню петрушки.