Це свідчить про те, що цей продукт був, є і буде головним на столі українця. Хліб – це не тільки смачний, але й корисний продукт харчування. Звичайно, причин, за які ми любимо хліб, чимало. Але хочеться зупинитися на 10 найважливіших: 1. В хлібі містяться білки, вуглеводи, вітаміни групи В, мінеральні солі, органічні кислоти. Цей продукт дає майже всю потрібну нашому організму кількість вуглеводів, третю частину білків і половину вітамінів групи В.
2. Хліб із борошна грубого помолу з добавленням висівок необхідний для нормальної роботи кишечника.
3. Для того, щоб під час ангіни зменшити біль в горлі, потрібно з'їсти скибочку хліба, змоченого в кип'яченому молоці.
4. Житній хліб допоможе позбутися депресії, підняти життєвий тонус, оскільки він багатий кальцієм, фосфором, цинком.
5. З'ївши 500 грамів білого хліба в день, ви забезпечите свій організм 17% денної норми кальцію, 61% фосфору, 48% магнію, 70% заліза.
6. Німецькі дослідники виявили, що хлібна скоринка багата антиоксидантами – речовинами, які перешкоджають розвитку онкозахворювань.
7.При холециститі та інших захворюваннях печінки і жовчних шляхів корисно їсти житній і пшеничний хліб із борошна другого сорту.
8. Хліб з висівками – прекрасне джерело селену, нестача якого може призвести до сердечно-судинних захворювань.
9. Для хворих з діагнозом гастрит корисним буде підчерствівший хліб.
10. Для того, щоб хліб помаліше черствів, потрібно покласти в хлібницю шматочок очищеної картоплі, порізане яблуко або трішки солі.
Приємного апетиту!