ВАРЕНИКИ З КВАСОЛЕЮ І ГРИБАМИ
Для тіста – 3 склянки пшеничного борошна, 3/4 склянки води, 1 яйце, 0,5 ч. л. солі. Для начинки – 1,5 склянки квасолі, 2 ст. л. олії, 100 г сушених грибів, 2 цибулини, 4 горошини чорного перцю, 1 cт. л. солі, 4 cт. л. масла для поливання.
Квасолю перебирають, промивають, розмочують, варять до готовності (відціджують відвар) і протирають крізь сито або пропускають крізь м'ясорубку. До готового пюре додають дрібно посічену і злегка підсмажену цибулю, дрібно посічені відварені гриби, мелений перець, сіль і все добре перемішують. Формують вареники, відварюють. При подачі на стіл вареники поливають розтопленим маслом.