Подібним чином закінчились проводи до армії в одному з сіл району. Нехтуючи порадами санітарних лікарів, до приготування страв були залучені сторонні особи, технологія приготування і умови зберігання страв не дотримувались, як наслідок – декілька запрошених опинились на лікарняному ліжку з діагнозом «харчове отруєння».
Тож готуючись до святкових гулянь, пам’ятайте про негативні наслідки, які можуть виникнути. Не залучайте до приготування їжі необстежених в лікувальних закладах осіб.
Пам’ятайте, що гнійничкові ураження шкіри, запальні захворювання ротової порожнини і носоглотки, кишкові розлади у осіб, які готують їжу, найбільш часто призводять до кишкових інфекційних хвороб. Дотримуйтесь правил і умов приготування їжі. Не готуйте великої кількості страв заздалегідь. Уникайте в літню пору приготування холодцю і заливних страв, салатів з майонезом, паштетів, кремових кондитерських виробів.
Хай свято не затьмариться важкими хворобами!
Наталія ГУБКО, головний державний санітарний лікар району.