САЛАТ «ТИГР» 400 г курячого філе, 400 г картоплі, 2 моркви, 200 г печериць, 1 цибулина, 100 г сметани, майонез, чорнослив, сіль, перець, олія.
Філе (або м’ясо курки) і очищену картоплю приправити сіллю, перцем, змастити олією і запекти в духовці до готовності. Підготовлені гриби нарізати шматочками, трохи посолити, поперчити і обсмажити з порізаною цибулиною. В кінці додати сметану, перемішати і дати випаруватися зайвій рідини (на середньому вогні, не накриваючи кришкою).
Натерти моркву довгими смужками на тертці для корейської кухні, приправити за смаком сіллю, цукром, лимонним соком і рослинним маслом. Укладати всі інгредієнти шарами, перемащуючи їх майонезом. Перший шар – це м’ясо, порізане кубиком, другий – картопля, натерта на крупній тертці, потім гриби, знову картопля і останній шар – морква. Чорнослив нарізати соломкою і викласти ним смужки на поверхні салату.
ПОНЧИКИ З ЯБЛУК 0,5 л молока, 300 г яблук, 25 г дріжджів, 2 яйця, 3 ст. л.
цукру, 30 г вершкового масла, 0,5 кг борошна, 250 г рослинної олії, сіль, цукрова пудра, ванілін.
Дріжджі розчинити в невеликій кількості молока, додати столову ложку борошна. Коли вони піднімуться, змішуємо з рештою молока, сіллю, цукром і збитими яйцями. Додаємо борошно, розтоплене вершкове масло і натерті яблука. Перемішуємо і ставимо в тепле місце. Коли тісто підніметься, ложечкою відокремлюємо шматочки і смажимо в киплячій олії.
Готові яблучні пончики щедро посипаємо цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.