Fridge magnet wooden gears

Ігор Климнюк щотижня везе на передову домашню їжу

  • Подобається2Не подобається
  • 6 Листопада 2014, 18:02

Дім Ігоря Климнюка з Бершаді схожий на склад. В одній кімнаті – продукти, в іншій – засоби особистої гігієни і балаклави, упаковки шкарпеток і трусів, дитячі малюнки і листи, теплий одяг і взуття, бушлати і навіть кожух…

Постійно приходять люди, зносять передачі для бійців, які зараз в зоні АТО.

Є іменні передачі. Причому не лише для воїнів з нашої області, а й з Івано-Франківщини, Львівщини, Волині. Люди передають своїм рідним посилки Ігорем Климнюком, бо знають, що він точно дістанеться адресата.

Під час Майдану Ігор стояв на блокпостах у районі Умані. Там вперше потрапив під обстріл: блокпост у Маньківці обстріляли з джипа, були поранені, Ігор не постраждав.
У липні супроводжував 40тонну фуру з продуктами для військової частини у Бердянську. Після цього на свій страх і ризик поїхав на Дебальцево.

Добирався до 128-ої дивізії, з якою не було зв’язку. Дороги встелені уламками снарядів «Градів». Цілі снаряди, які не розірвалися, позначені ганчірками. Добрався. З тих пір курсує у зону АТО щотижня.

– Їздив у Фащівку, – показує Ігор знайомі населені пункти на картах Донецької і Луганської областей, – зараз тут захвачено… В Чернухиному були сепаратисти, я за кілометр звідти проїжджав, а на дорозі мене зупиняють. Без шевронів – хто такі, незрозуміло. Направили на нас з Олегом автомати: «Техпаспорт», – кажуть російською.

Думав, уже все: машину відіжмуть, продукти розкрадуть, а нас у корчах застрелять. Подивилися техпаспорт, а тоді вже українською: «Та опусти ті руки». Що я вже тільки їм не розказував! Зараз мою машину знають, на дорогах пропускають, а хлопці зустрічають зі словами: «Домашня їжа приїхала».

Бершадці передають воїнам готові продукти, які можна їсти відразу. Це тушонки, каші з рибою і з м’ясом, салати. Також збирають на базарі обрізки сала, зносять часник, все везуть Євгену Трохименку, який має свій цех у Війтівці і там виготовляє для солдатів пасту із сала з часником та спеціями. З одним тюбиком такої пасти три дні, кажуть солдати, можна у бліндажі сидіти.

Не відходить від кухні дружина Ігоря Климнюка Леся. Саме тут її застаю.

– Зараз картоплю фрі хлопцям готую, – посміхається.– Це вже в якості десерту. А з 20літрової каструлі розложила по відерцях тушену картоплю.

Борщову заправку передаємо, салат з капусти – їм же там ніяких вітамінів не перепадає.

Їжа виготовляється у кількох місцях, і ми навіть не знаємо прізвищ одне одних, лише імена. Люди збираються родинами, групами, вулицями, релігійними громадами.

Відпускати чоловіка на передову вже не боїться – звикла. До того ж, переконана: крім Бога, його ніхто і ніщо не вбереже – все в Його руках. Тому проводжає Ігоря з молитвою і душевним спокоєм, який супроводжує його потім у важкій дорозі. Також щоразу молиться за Ігоря його колега у волонтерській справі – отець Назарій.

Настоятель Свято-Преображенського монастиря став волонтером після того, як прочитав про святого Святогорця. Це колишній боєць антифашистського грецького опору, який врешті став монахом Афонської гори. Старець, який пройшов війну, вчив тому, що потрібно бути готовим віддати життя за товариша.

Отець Назарій на передову вантажі не супроводжує, але організовує те, що потрібно туди везти. Акумулює кошти, встановлює зв’язки, особисто їздить за овочами, банками, крупами, м’ясом, медикаментами та всім іншим. Веде бухгалтерію та видає підприємцям накладні, може, каже, прозвітувати про кожну зібрану людьми та витрачену гривню.

– Моя прихожанка з Флориного Євдокія Руденко з сином Віталієм закривають консервацію. Хорошого морського бінокля передала хлопцям Оксана Шелест, заступник головного лікаря КУ «Бершадський РЦПМСД».

Волонтерка Валентина з Яланця організувала збір для воїнів від дітей. Діти самі, звісно, за сприяння батьків, несли свої передачі воїнам…

Я все звожу, складаємо у гаражі в Ігоря Климнюка, у нього вдома. Раз на тиждень стабільно пакуємося двома тоннами готової продукції, і він везе все те в зону АТО. Бог так дає, що багато чого ми маємо безкоштовно. Нещодавно на виїзді з Вінниці зупинилися коло чоловіка купити капусти. Дізнався, що для армії, скинув ціну, а потім ще й безкоштовно запропонував 150 кг помідорів і буряків. То ми маємо багато продукції безкоштовно, від нас потрібні лише праця і час.

А з цим проблеми немає.

Ані власних сил, ані часу волонтери Бершадського району на шкодують. Тільки б земляки – а це як жителі району, так і всієї України – залишилися живими та неушкодженими у війні та якнай швидше повернулися додому.

Оксана ГАЙСИН.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
7 фото   
<b>Стати кращими – не просто</b><br />До Дня працівників ветеринарної медицини: Напередодні професійного свята сиджу за столом над чистим аркушем паперу,...
4 фото   
<b>Відкриття пам’ятного знаку Родіону Скалецькому</b><br />22 листопада о 10 годині з нагоди 112 &ndash; річниці з дня народження одного із відомих самодіяльних композиторів...
2 фото   
<b>Бронзові призери чемпіонату</b><br />Протягом п’яти днів проходили у Ковелі Волинської області чемпіонат України серед підлітків 1997-1998 років...
5 фото   
<b>Кавун Василь Михайлович</b><br />Василь Михайлович Кавун (14 серпня 1928, Кобринове &mdash; 8 серпня 2009, Київ) &mdash; державний та партійний діяч...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Баланівка
Косюк Тимофій Максимович (1904) 1904 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.08.44.

З історії Бершаді
Визволені від фашистської неволі, натхнені перемогами Червоної Армії трудящі енергійно взялись за відбудову народного господарства, за ліквідацію наслідків окупації. На цукровому заводі окупанти зруйнували майстерні, склади, вивезли цінне устаткування, знищили інвентар радгоспу. Величезну шкоду було заподіяно спиртовому заводу, спалено будинки в центрі міста, виведено з ладу водогін. Завдяки... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Ігор Климнюк щотижня везе на передову домашню їжу - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення