До робіт, пов'язаних з приготуванням святкових страв, залучайте лише кваліфікованих кухарів – фахівців, які проходять періодичні медичні обстеження. Існує цілий перелік страв, які вважаються небезпечними в епідемічному відношенні: кондитерські вироби з кремами, заливне м'ясо – холодець, зельце, форшмаки, майонезні салати, кров'яні та ліверні ковбаси, м'ясо водоплавної птиці, макарони та млинці з м'ясним фаршем, усі види грибів та інше.
При закупівлі харчових продуктів вимагайте у продавців документацію щодо посвідчення якості та на термін реалізації. Дотримуйтесь вимог санслужби, не ризикуйте своїм здоров'ям і здоров'ям своїх дітей.
Олександр ЗУЄВ,
лікар Бершадської райСЕС.