Fridge magnet wooden gears

БАКЛАЖАННЕ МЕНЮ

  • Подобається9Не подобається
  • 5 Серпня 2006, 16:51

в томатному соусІ, фаршированІ рисом
Баклажани – 600 г, білий винний оцет – 1 ст. л., бульйон овочевий (гарячий) – 750 мл, цибулина, олія – 7 ст. л., горіхи кедрові – 2 ст. л., рис білий – 175 г, сіль – 4 г, сир тертий – 25 г, томатний соус – 300 мл. Розрізати баклажани уздовж і видалити м'якоть, змастити двома столовими ложками олії і випікати на листі при температурі 200 градусів 6-8 хвилин. Нарізати м'якуш, розігріти решту олії в каструлі, додати посічену цибулю і тушкувати на повільному вогні 3-4 хвилини до м'якості. Додати рис і бульйон, перемішати і варити, не накриваючи кришкою, 15 хвилин.
Додати оцет. Збільшити температуру в печі до 230 градусів. Розкласти рис по половинках баклажана, посипати тертим сиром і горіхами, випікати 5-6 хвилин. Розігріти томатний соус і посолити до смаку, подати з гарячими баклажанами.

ЗапІканка
Баклажан, олія – 3 ст. л., помідори – 6 шт., сир – 150 г, зелень, лимон, сіль, мелений чорний перець – 1/4 ч. л. Баклажан порізати тонкими кільцями, присмажити з двох боків у 1 ст. л. олії до утворення рум'яної скоринки. Тоненько нарізати помідори і сир. Змішати решту олії, зелень, натерту лимонну цедру, 1 ст. ложку лимонного соку, сіль, перець. У змащену олією форму викласти баклажани, помідори, зверху – сир, залити приготованим соусом і поставити в нагріту духовку приблизно на 10 хвилин, поки не почне плавитися сир.
Ікра баклажанна з помІдорами І горІхами
Баклажани – 3 шт., помідори – 2 шт., часник – 1 зубчик, почищені волоські горіхи (товчені) – 1 ст. л., невелика цибулина, цукор і сіль. Вимиті баклажани спекти в духовці, зняти шкірочку. М'якоть дрібно порубати, додати помідори, протерті через сито, товчені волоські горіхи, подрібнений часник, цукор, сіль. Усе добре перемішати. Ікру посипати посіченою цибулею.

Баклажани Із сиром
Баклажани – 2-3 шт., сир – 100-150 г, часник – 2 зубчики, перець стручковий солодкий – 2 шт., помідори – 5 шт., зелень. Баклажани помити, висушити, зняти шкірку і нарізати кружечками, товщиною не більш 1-1,5 см. Кожен кружечок баклажана обсмажити в розігрітій олії. Потім нарізати соломкою солодкий перець, помідори і зелень. Всі інгредієнти шарами викласти на плоску тарілку: баклажани, трохи посипані січеним часником і тертим сиром, перець, помідори, зелень. Кожен шар підсолити до смаку. До столу подати охолодженим.


Дивіться також в розділі  Вдома
» 30.04.2015 У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або...
» 25.03.2014 У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не...
» 01.01.2014 Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося...
» 10.12.2013 Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів.
» 24.11.2013 Як боротися зі стресом
» 09.11.2013 Хронічна серцева недостатність
» 26.08.2013 Життєдайна сила материнського молока
» 30.07.2013 Як сили відновити?
» 02.06.2013 Бережіть себе і будьте здорові
» 02.12.2012 Як запобігти інсульту?
Всі статті розділу Вдома »
Цікаві фото
6 фото   
<b>Музей культури села Прокопа Колісника</b><br />
6 фото   
<b>Еко-музичний благодійний фестиваль «SKYLINE»</b><br />15 та 16 липня острів Анталька с. Флорино перетворився на зону стильної музики і відпочинку під відкритим небом. Адже...
5 фото   
<b>13 квітня – День посадки лісу</b><br />13 квітня 2013 року у районі проведено загальнообласну екологічну акцію «День посадки лісу», у якій взяли участь...
7 фото   
<b>Відзначення дня незалежності в Бершаді</b><br />День незалежності&hellip; З кожним роком його відзначення набуває все глибшого змісту і щоразу супроводжується новими...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бершадь
Красиленко Іван Севастянович (1902) 1902 р., українець, робітник. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Помер від ран 07.06.44. Похов. с. Борштени, Ясський пов., Румунія.

З історії Бершаді
До складу підпільних груп, кількість яких зростала, вступали все нові члени. В березні 1943 року для координації розгалуженої сітки підпілля та керівництва двома партизанськими загонами підпільний райком КП(б)У створив Раду на чолі в О. Р. Пилипчуком та партійне бюро у складі Н. Ферштендікера, К. О. Пустовойтова, Я. Ш. Таліса, О. Р. Пилипчука та Н. Т. Друзя. Через 51 комуніста бюро здійснювало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

БАКЛАЖАННЕ МЕНЮ - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники