3. Салат. Цей овоч, багатий каротиноїдами, збереже здоров'я ваших очей. Як вживати: подрібнити і присмачити рослинною олією.
4. Кориця – ваш помічник у боротьбі з коливаннями цукру в крові, а також рівня холестерину. Як вживати: додавати в каву або вівсяні пластівці.
5. Гранатовий сік знижує кров'яний тиск і багатий на антиоксиданти.
6. Чорнослив – відмінний антиоксидант.
7. Сардини. Доктор Боуден називає їх "здорова їжа в банці". Сардини багаті на омега-3 кислоти і кальцій. Також містять залізо, магній, фосфор, калій, цинк, мідь і марганець – важливі доповнення вітамінів групи В.
8. Імбир – "цар всіх приправ". Він має сильні протизапальні властивості. Як вживати: додайте в омлет або до овочевих страв.
9. Заморожені ягоди чорниці. Чорниця не втрачає своїх властивостей навіть при заморожуванні, і доступна круглий рік. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання цієї ягоди здатне поліпшити пам'ять.
10. Гарбуз – низькокалорійний овоч, багатий на клітковину і вітамін А, що відповідає за імунну систему. Не забувайте і про гарбузове насіння – джерело магнію.