«Найпопулярнішими» порушеннями стали: відсутність холодильного обладнання для зберігання продуктів, що швидко псуються, напівфабрикатів, заморожених продуктів (риба, фарш, окорока тощо); продаж приватними особами продуктів домашнього приготування – кров’яних ковбас, консервованих грибів, пиріжків з лівером; відсутність документів на вміст нітратів та пестицидів в рослинній сільгосппродукції (найбільший вміст нітратів лабораторією санстанції виявлено в ранніх огірках та капусті, а згідно з багаторічними дослідженнями накопичувачами нітратів є дині, кавуни, столовий буряк); зберігання та продаж олії в пляшка ПЕТ, прийнятих від населення; продаж кондитерських виробів (цукерки, печиво) здійснюється при температурі повітря більше +18°С.
За виявлені порушення санслужбою винесено шість постанов про заборону продажу продуктів, реалізатори притягнуті до адміністративної відповідальності.
Василь РИБАК, лікар з гігієни харчування.