Fridge magnet wooden gears

Запасаємося на зиму

  • Подобається1Не подобається
  • 14 Серпня 2009 р

ПОМІДОРИ МАРИНОВАНІ
Маринад – на 1л води – 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1,52 ст. л. оцту, прянощі, зелень.
У банку покласти цибулю, часник і помідори. Попередньо приготувати маринад. Помідори, які поклали у банку, двічі залити окропом і щоразу потрібно витримувати їх 5 хв. Потім воду злити, налити туди маринад і швидко закатати прокип'яченою кришкою.
ПОМІДОРИ ПІКАНТНІ
Маринад (на 2,5 л соку-пюре) – 2 ст. л. солі, 2 ст. л.
цукру, 1/4 скл. дрібно нарізаного часнику, 1/4 скл. тертого хрону.
Вибрати помідори середньої стиглості, покласти у трилітрову банку. Перестиглі – добре помити, зібрати у каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Коли помідори стануть зовсім м'якими, покласти туди сіль, цукор. Суміш розмішати і поставити знову на вогонь. Коли закипить, одразу ж додати часник і хрін. Потім пропустити це все через м'ясорубку і залити банки з відібраними помідорами.
Стерилізувати: літрову банку – 15 хв., трилітрову – 20 хв.

ЗАСОЛЮВАННЯ ОГІРКІВ
Вам знадобиться на літрову банку: 650 г огірків, 2 зубки часнику, кріп, дрібка гострого перцю, по 4 листки чорної смородини і дуба. Для розсолу: 450 г води, 1 ст. л. солі, шматок хрону.
Помиті огірки, підібрані за розміром, кладуть у банку разом з прянощами. Якщо огірки зібрані не у день соління, а раніше, потрібно їх потримати у воді 5-7 годин. Огірки залийте холодним розсолом. Для розсолу сіль розчиніть у воді, прокип'ятіть, дайте охолонути і додайте шматок хрону. Огірки повинні «бродити» 10 днів. Після цього розсіл злийте і залийте новий. Простерилізуйте 10-15 хвилин і закатайте кришками.

ОГІРОЧКИ «ХОЛОДНІ»
На 5-літрову банку: 8 ст. л. солі крупного помолу (нейодованої), по 5 горошин чорного та запашного перцю, 56 зубків часнику, 1 корінь петрушки, по 5 листків вишні та смородини.
У холодну воду (1,7л) висипати сіль (усі 8 ст. л). Розмішати і залити у пастеризовану банку з уже закладеними огірками.
Зверху накрити металевою кришкою (не закручувати, а просто покласти). Сім діб тримати банку у темному місці при кімнатній температурі. Потім вилити розсіл, вийняти огірки, банку і кришку знову простерилізувати. Знову покласти огірки, потім спеції – перець, часник, листя. Залити перевареною холодною водою, закрутити, перевернути, їсти можна вже через місяць. Виходять дієтичні огірки – і для хворих, і для питущих. Ніжносолоні на смак, без натяку на кислоту або солодкість.

ВАРЕННЯ З КАБАЧКІВ
Потрібно: 1,5 кг кабачків, 1 кг цукру, 0,5 стакана води, 1 лимон.
Приготування: кабачки почистити, видалити серцевину, мілко порізати кубиками. З цукру і води приготувати сироп. Гарячим сиропом залити кабачки і дати настоятись 30 хв., а потім проварити протягом 15 хв. На другий день мілко порізати лимон зі шкіркою, вкинути у варення і дати настоятися 15 хв.
Після цього варення проварити 40 хв., розкласти в стерилізовані банки і закрити металевою кришкою. Таке варення дуже смачне в пиріжках і пончиках.

Дивіться також в розділі  Вдома
» 30.04.2015 У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або...
» 25.03.2014 У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не...
» 01.01.2014 Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося...
» 10.12.2013 Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів.
» 24.11.2013 Як боротися зі стресом
» 09.11.2013 Хронічна серцева недостатність
» 26.08.2013 Життєдайна сила материнського молока
» 30.07.2013 Як сили відновити?
» 02.06.2013 Бережіть себе і будьте здорові
» 02.12.2012 Як запобігти інсульту?
Всі статті розділу Вдома »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Освятили передачі для бійців АТО</b><br />Напередодні свята Христового Воскресіння бершадці, які відстоюють свободу та незалежність України у зоні проведення...
4 фото   
<b>Відкриття пам’ятного знаку Родіону Скалецькому</b><br />22 листопада о 10 годині з нагоди 112 &ndash; річниці з дня народження одного із відомих самодіяльних композиторів...
7 фото   
<b>Є така річка в Бершадському районі</b><br />Для тих, хто ще&nbsp;не знає, нам до Ялти рукою подати. В&nbsp;селі М'якохід тече на перший погляд непримітний...
2 фото   
<b>Годованець Ганна Дмитрівна</b><br />Мандрик-Годованець Ганна Дмитрівна Народилася 21 травня 1926 року в сімї селянина в с. Романівці. Батьки займалися...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Сумівка
Бездітний Клим Олександрович (1915) 1915 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 10.07.44.

З історії Бершаді
Проведені заходи сприяли кращій організації праці в сільському господарстві, піднесенню творчої ініціативи трудівників. Колгоспник артілі ім. Ворошилова С. Плахотнюк сконструював ручний підживлювач, який був прийнятий обласною комісією і рекомендований для використання всіма колгоспами. З року в рік зростала врожайність колгоспних ланів, підвищувався добробут трудівників. Збільшувалась... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Запасаємося на зиму - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники