Fridge magnet wooden gears

РЕЦЕПТИ

  • Подобається4Не подобається
  • 18 Жовтня 2006, 18:16

недорогі, без особливої мороки і більшість з них допоможуть вам гарно накрити стіл не лише в свята, але й у будні.
Кухарі птахокомбінату бажають вам зробити кожен день радісним, особливим.
КУРКА ЗАПЕЧЕНА
Натерти на мілкій тертушці 4-5 цибулин і 1 головку часнику. Цією масою натерти підготовлену тушку курчати-бройлера ззовні і всередині. Дати постояти ніч у холодильнику. Змастити майонезом із часником, приправою "Мівіна", завернути у фольгу та запікати в духовці. Можна зварити на пару. Харчова цінність у 100 г продукту: білків – 26,2 г, жирів – 16 г. Енергетична цінність – 250 ккал.

КОВБАСКИ КУРЯЧІ
Куряче філе порізати кусочками товщиною 7-8 мм. Дрібно порізати свине несолоне сало. Добавити за смаком сіль, перець чорний, часник, добре вимішати. Начинити невеликі ковбаски в оболонку з підготовлених свиних кишок. Запекти в духовці або мікрохвильовій печі. На 1 кг філе треба 300 г сала.
Харчова цінність в 100 г продукту: білків – 23,6 г, жирів – 5,8 г. Енергетична цінність – 118,5 ккал.

КУРЧА-ГРИЛЬ
Курча-бройлер натерти ззовні і всередині приправою для курки або приправою "Смажене курча". Залишити у холодильнику на 1-2 год. Запекти у духовці або зажарити на грилі.
Харчова цінність у 100 г продукту: білків – 18,7 г, жирів – 16,1 г. Енергетична цінність – 183 ккал.

КУРЧА-ТАБАКА
Курча-бройлер масою 500-900 г розрізати вподовж грудки, розпластати на дошці, заправити колінця в "карман", вирізати жирову залозу. Натерти сіллю, перцем, часником, посипати приправою "Вогник" та витримати 1-2 год. в холодильнику. Смажити на розігрітому вершковому маслі або олії під пресом до рум'яної шкірки.
Подають із зеленню, соусом "Кемалі" або часником.
Харчова цінність у 100 г продукту: білків – 18,7 г, жирів – 16,1 г. Енергетична цінність – 183 ккал.

КОТЛЕТИ "ЛЮКС"
Зняти шкірку з окорочка. М'ясо подрібніти і змішати з розмоченим у молоці хлібом, перемеленими часником і цибулею. Добавити сіль, перець, коріандр, мускатний горіх за смаком. Начинити шкірку фаршем, надати форму трикутника, змастити майонезом або сметаною і запекти в духовці. За бажанням можна додати у фарш чорнослив, курагу, горіхи, гриби, шматочки маринованих овочів.
На 1 кг готового продукту: подрібнене м'ясо окорокове – 500 г, 1 невелика цибуля, 2-3 зубці часнику, 1 яйце, сіль, перець, коріандр, мускатний горіх за смаком.
Харчова цінність у 100 г продукту: білків – 6,4 г, жирів – 11,4 г. Енергетична цінність – 131,8 ккал.

ВІДБИВНА
Філе курчати посолити, поперчити, натерти подрібненим часником і змочити в невеликій кількості води або молока. Залишити на 1-2 год. в холодильнику. Приготовлене філе відбити, запанірувати в борошні, змочити у яйці і смажити у розігрітому жирі до рум'яної шкірки.
Харчова цінність у 100 г продукту: білків – 23,6 г, жирів – 1,9 г. Енергетична цінність – 111,5 ккал.

ФАРШИРОВАНА ВІДБИВНА
Приготувати філе, як у попередньому рецепті. Відбити у тонкий пласт, на одну половину викласти наповнювач, запанірувати у борошні і яйці, обсмажити у жирі.
Наповнювачем можуть бути: гриби із смаженою цибулею, курага, мариновані овочі, маслини, шматочки копченої шинки з морквою по-корейськи, варене яйце з кропом та майонезом.
Харчова цінність у 100 г продукту: білків – 23,6 г, жирів – 1,9 г. Енергетична цінність – 111,5 ккал.

КУРЯЧІ РУЛЕТИ
2 курячих грудки (філе без кісток), 100 г твердого сиру, невелике кисле яблуко, столова ложка майонезу, сіль, перець, зелень – за смаком.
Курячі грудки добре відбити, сир натерти на тертушці, яблуко подрібнити. Змішати сир з яблуком, заправити майонезом. Суміш викласти на м'ясо, згорнути рулетиками. Смажити на сковороді під кришкою.

КУРЯЧА ПЕЧІНКА, СМАЖЕНА
З ЯБЛУКАМИ
Куряча печінка – 400 г, борошно – 40 г, маргарин – 60 г, яблука – 400 г, сіль. Обібрані яблука посікти. Печінку промити, обсушити і нарізати на товсті косі скибочки. Посипати борошном, додати яблука, трохи води і тушкувати кілька хвилин. Подати до столу разом із соусом відразу після смаження.

ПеЧІнка з баклажанами
0,5 кг курячої печінки, цибуля, морква,100-150 г майонезу, баклажани.
Печінку нарізати шматочками й обсмажити до зникнення крові. Потім залити 0,5-1 склянкою води, додати нарізані баклажани, обсмажені цибулю, моркву, майонез. Тушкувати 20-30 хвилин.

Бутерброди з пеЧІнкою
Смажену печінку охолодити, потерти на тертушці, додати натертий твердий сир, дрібно порізані цибулю й варений білок, посолити, поперчити, добре вимішати з майонезом. Намастити тоненькі скибочки хліба, посипати зеленню петрушки.
«П'ЯНА КУРКА»
1 курка, 200 г білого сухого вина, 1 банка майонезу, 2 лимони, сіль, чорний перець.
Вимийте курку, посушіть, натріть сіллю і перцем ззовні та всередині, обмастіть майонезом. Візьміть шприц із товстою голкою і в кількох місцях впорсніть у м'ясо курки біле вино.
Це дуже просто: наберіть вино в шприц і робіть "уколи", вводячи голку на 1,5-2 см трішки навскоси. Кожен такий укол не повинен перевищувати 2 мл. Після того, як курка заправлена вином, їй необхідно постояти майже годину в теплому місці. Потім її ще раз обмастіть майонезом.
3апікайте в дуже гарячій духовці до готовності, не забуваючи поливати курку жиром, що витоплюється з неї. Перед подачею до столу обкласти тонко нарізаними скибочками лимона.

«Сир» Із птицІ
Курка, 200 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, 3 ст. ложки сухого білого вина, сіль і перець за смаком.
Курку відварити, м'ясо відокремити від кісток, пропустити через м'ясорубку або дрібно нарізати. Змішати з розм'якшеним вершковим маслом, додати тертий сир, вино, посолити, поперчити за смаком. Отриману масу збивати доти, доки вона не побілішає й не стане пишною. Потім викласти в красивий посуд і охолодити.

Дивіться також в розділі  Вдома
» 30.04.2015 У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або...
» 25.03.2014 У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не...
» 01.01.2014 Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося...
» 10.12.2013 Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів.
» 24.11.2013 Як боротися зі стресом
» 09.11.2013 Хронічна серцева недостатність
» 26.08.2013 Життєдайна сила материнського молока
» 30.07.2013 Як сили відновити?
» 02.06.2013 Бережіть себе і будьте здорові
» 02.12.2012 Як запобігти інсульту?
Всі статті розділу Вдома »
Цікаві фото
14 фото   
<b>СУМІВКА</b><br />Перша назва - Красний городок. Село було тричі спалене. Назва ймовірно ві слова &quot;сом&quot; або &quot;сум&quot;....
2 фото   
<b>Тисячоліття співіснування</b><br />Днями гостями Бершадської міської єврейської общини були гості з Канади та США – професор історії та політології...
4 фото   
<b>Реферат «Історія міста Бершадь»</b><br />Бершадь &ndash; район, повіт. Населення - 24400 Надра містять каолін, високоякісну глину, кварц, пісок. Загальна...
2 фото   
<b>Свято сили, здоров'я і гарту</b><br />На Бершадщині, за традицією, День фізичної культури і спорту перетворюється в справжнє спортивне свято. Минулої...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / П'ятківка
Николюк Григорій Якович (1897) 1897 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.05.44.

З історії Бершаді
Допомога робітничих колективів прискорила відродження сільськогосподарського виробництва, сприяла підвищенню культури землеробства. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

РЕЦЕПТИ - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники