 | Попередимо разом |  | 3 - 19 Червня 2009 р
Організатори масових заходів мають пам’ятати, що несуть персональну відповідальність в плані недопущення негативних наслідків від святкування – харчових отруєнь і спалахів гострих кишкових інфекцій. Згідно з чинним законодавством при виникненні епідемічного ускладнення, вони повинні відшкодувати збитки громадянам, а також компенсувати додаткові витрати органів та установ на проведення санітарних, протиепідемічних заходів і витрати лікувальнопрофілактичних закладів на надання медичної допомоги. Щоб ваші свята проходили весело і залишили після себе лише приємні спогади, сан - епідслужба радить: обов’язково виключити з меню страви, які вважаються небезпечними в епідемічному відношенні – холодець, майонезні салати, зельці, кондитерські вироби з кремом. Не готуйте великої кількості страв заздалегідь. При закупівлі продуктів поцікавтесь у продавця про наявність документів, які засвідчують якість товару, звертайте увагу на умови та термін зберігання продуктів. До робіт, пов’язаних з приготуванням страв, залучайте лише кваліфікованих кухарів – фахівців, які проходять періодичні медичні обстеження. Пам'ятайте, що гнійничкові ураження шкіри, запальні захворювання ротової порожнини і носоглотки, кишкові розлади у осіб, які готують їжу, найбільш часто призводять до кишкових інфекційних хвороб. Не ризикуйте своїм здоров’ям і здоров’ям близьких. Василь РИБАК, лікар з гігієни харчування Бершадської райСЕС. ← → Дивіться також в розділі Вдома » 30.04.2015 | У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або... | » 25.03.2014 | У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не... | » 01.01.2014 | Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося... | » 10.12.2013 | Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів. | | » 24.11.2013 | Як боротися зі стресом | » 09.11.2013 | Хронічна серцева недостатність | » 26.08.2013 | Життєдайна сила материнського молока | » 30.07.2013 | Як сили відновити? | » 02.06.2013 | Бережіть себе і будьте здорові | » 02.12.2012 | Як запобігти інсульту? | Всі статті розділу Вдома » Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Сумівка Павліченко Петро Іванович (1920) 1920 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.07.44. | З історії Бершаді Незважаючи на труднощі першої мирної сівби, колгоспники докладали всіх зусиль, щоб виростити добрий урожай, потрібний фронту. Поля доводилося обробляти переважно лопатами, сіяти вручну, використовувати як тяглову силу корів. Але і за таких умов ланкова колгоспу ім. Воропшлова З. С. Дабіжа збирала високі врожаї кукурудзи — майже 50 цнт., цукрових буряків — до 300 цнт. з га. Партійна... Читати далі » Головні новини Бершадщини |  | | Користувачі OnLine: |